Dexter 7x08 - Argentina

Érdekes mederbe terelték a sztorit a készítők, miközben Dexter másik arcát is megmutatták nekünk. Kicsit csapongónak érzem az évad ezen szakaszát, hiszen az elején felépítettek valamit, aztán egészen mással kezdtek el foglalkozni, most pedig újra visszaszivárogni látszik az első részek varázsa. Pontosabban a történet, mert a mostani pár epizód nem a legjobb.

Kevesebb Hannah McKay volt ezúttal, több Isaak. Ennek alapjáraton örülni szoktam, bár a szőke szépséget el lehet nézegetni órákig, de inkább más kaliberű filmekre gondolnék. Isaak viszont remek ellenlábas volt eddig. Most, hogy kiderült, hogy meleg a fickó kicsit máshogy viszonyulok hozzá, valahogy már nem azt a kőkemény maffiavezért látom benne. Nem tudom ennek mi értelme volt?

A sorozat varázsa abban is rejlik, hogy bemutatják nekünk egy sorozatgyilkos mindennapjait is, nem csak azt, ahogy ápolja szenvedélyét. Már néhány évad óta Dexter gyerekei csak útban vannak, alig kapnak szerepet, ami voltaképpen pozitív, mert ezek voltak most is a legunalmasabb képsorok. Sajnos a készítőknek nem sikerült érdekessé varázsolni őket, egyszerűen kilógnak az egész koncepcióból.

Quinn nyomozó szálát se tudom hová tenni, ugyanolyan idióta szegénykém, mint volt eddig is.

Nagyjából az egyetlen érdekességet LaGuerta magánnyomozgatása adta. A nő kiváló érzékkel akadt rá Dexter bácsi palástolt nyomaira, egészen a kikötőig. Ezt a szálat sem értem teljesen, pontosabban azt, hogy az elején nagyon érdekesnek indult, aztán az írók mintha meggondolták volna magukat, most meg elővették újra. Időhúzás szaga van a dolognak. Nyilván a végére ki fog sülni ebből is valami, de mégsem érzem az egyenletességet.

Debra nagy jelenetében bevallotta gyengéd érzéseit mostoha bátyja iránt. Ez pozitív volt, kisülhet még bármi ebből. Ettől függetlenül a hadnagy megváltozott értékrendje továbbra sincs rendjén.

Hannah és Dexter szenvedélyes kapcsolata tovább gyűrűzik. Hősünk egyre jobban beleesik a nőbe, testvére pedig egyre inkább gyűlöli.

Összességében egy felemás részt láthattunk. Voltak nagyon jó pillanatok, de többségében unalmasnak és ötlettelennek találtam az epizódot.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről