Dexter 8x08 - Are We There Yet?

Az előző heti csúfság után most lényegesen jobb élményben volt részünk. Továbbra is kissé csapongónak érzem az évadot, de legalább kiderült, hogy mi lesz itt garantáltan a főszál. A hangulatra ezúttal nem lehetett panasz, ráadásul a mostanság népszerű karakterek között szépen megosztották a játékidőt. Senki se kapott túl sokat, érződött, hogy mindenki mennyire fontos.

Kezdjük Hannah-val, aki visszatérése óra levakarhatatlan a képernyőről. A szőkeség még mindig többet szerepel, mint kellene, de most legalább viszonylag értelmes sztorit írtak köré. Végig hősünk mellett volt, ezért kevésbé zavart, mint eddig. Nem tudni mi lesz vele. Elmegy, megölik, stb. Bármit el tudok képzelni jelen állás szerint.

Debra kissé parkolópályára került testvére szemében. A volt rendőr nem hagyta lekoptatni magát és az események sűrűjébe vetette magát. A cél közelében a motiváció – elég bugyuta módon – elfogyott, ezért nem jár pacsi, de legalább úgy döntött visszamegy rendőrnek, ami jóval szimpatikusabb környezet számára is és számunkra is.

Dexter szomszédjának brutális halála óta hősünk minden figyelme Zach Hamilton felé összpontosul. A fiatal gyilkos bűnössége hamar bebizonyosodott, ezért nem volt már hátra, mint elkapni. Az utazás, a tervezgetés és a két karakter egymás ellen fordulása adta meg a rész sava borsát, legalábbis ekkor még ezt gondoltuk. Zach meglepően gyorsan kimagyarázta magát. De akkor ki végzett Cassie-vel?

Az igazi élményt ismét a záró képsorok adták, amiből kiderült, hogy Zach halott, méghozzá Dexter lakásában. A gyilkos az első felvonásban meg(nem)ismert agysebész, aki ilyen módon tudatta hősünkkel, hogy életben van és kész felvenni a kesztyűt. Nem tudom ki hogy van vele, de a gyanú most elég rendesen Dr. Vogelre terelődött, főleg az unalomról tartott kiselőadása után. Plusz ott van még a zene, ami szintén összekapcsolja a két figurát. Esetleg valaki a nő múltjából?

Összességében egy jóval élvezetesebb epizódot köszönthettünk, mint a mostanság megszokottak. Ha ez a misztikus nyomozós vonal tovább erősödik, akkor talán még értékelhető záró epizódokra lehet kilátás.

7

SPOILER a gyilkos nem más

SPOILER

a gyilkos nem más mint Saxon, Cassie volt "barátja".

bizonyíték:

Dexter, Monkey in a Box, Season 8, Episode 11: Dexter is torn between fleeing the country with Hannah and Harrison, and taking Saxon out once and for all.

wouhn képe

Igen, van benne logika, plusz

Igen, van benne logika, plusz én is belefutottam ebbe. De ha nem sértődsz meg belejavítok a kommentedbe, hogy figyelmeztessem a népet a spoilerről.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről