Dexter 7x10 - The Dark... Whatever

Az előző rész egészen új irányba terelte az évadot. A mostani gyakorlatilag legyalult mindent, amit az első néhány epizódban felépítettek. Nem gondolnám, hogy nagyon célravezető lehet ez a történetvezetés. A kezdeti lelkesedés a szezon közepén egyre inkább lejtmenetbe csapott át, odáig jutva, hogy talán az egyik leggyengébb évaddá kell minősíteni a látottakat.

A koshka testvériség egy tollvonással áthúzva. Emlékszik még valaki ki volt Louis?

A legnagyobb problémám, hogy az évad első felével ellentétben a mostaninak szinte nulla hangulata van. Az elején kifejezetten tetszett, hogy kicsit sötétre, kicsit magányosra vették a figurát. Debra megtudta az igazat, kiakadt, de nem eléggé. De most ezt hagyjuk. Feltűnt a színen egyszerre három veszélyforrás is Dexter életében. Ott volt Isaak, aki személyes bosszúért kiáltott, Louis, aki szintén keresztbe tett hősünknek és végül LaGuerta, aki szépen csendben megérkezett, mint első számú veszélyforrás.

Visszaemlékezve a korábbi évadokra elmondható, hogy azok a szezonok tudtak megmaradni emlékezetesként, ahol megfelelő anti-hőst választottak kedvenc sorozatgyilkosunk mellé. Számomra egy ideig Isaak is hasonló erőt képviselt. Minden megvolt a férfiben, hogy méltó ellenfél legyen. Nem lett, idő előtt beadta a kulcsot, méghozzá elég szánalmas módon. Mondhatjuk azt is, hogy előtte jól lejáratták a karaktert.

Louist 10 másodperc alatt elintézték, csupán LaGuerta maradt.

Az biztos, hogy Hannah új színt hozott a sorozatba, de korántsem gondolom, hogy annyira rózsás lenne mindez. Most ott tartunk, hogy két résszel a finálé előtt nincs semmi, amiért tűkön ülve várhatnánk a következő hetet. Eddig ez nagyon nem volt jellemző.

Az előző részben beharangozott tűzgyújtó fantomot is pillanatok alatt lekapcsolták. Pontosabban Morgan uraság, hiszen tudjuk, hogy a rendőrség mennyire töketlen. Szinte már szánalmasan ostobának állítják be őket.

Quinn magán számai továbbra sem hoznak lázba.

Összességében elmondható, hogy valahol féltávnál nagyon kisiklott az évad. Tele van buta és stílustalan megoldásokkal. Ezen most még Jim Beaver sem tudott segíteni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről