The Mentalist 7x01 - Nothing But Blue Skies

Feltehetően az utolsó évadához érkezett Amerika egykori kedvenc sorozata, a The Mentalist. Már azért is szorítani kellett, hogy kapjon egy rövidebb, záró szezont a széria. Az már biztos, hogy a CBS csatornán ez lesz a záró szezon, de van rá – nagyon minimális – esély, hogy máshol folytatódjanak a kalandok. Mindenesetre az utolsó felvonás 13 epizódból fog állni, a készítők úgy alkotják meg a cselekmény végét, hogy az sorozatzáróként is funkcionálhasson. Én nagyon drukkolok, hogy láthassunk még több Patrick Jane-t és baráti körét, de nem hiszek a tündérmesékben, ezért az utolsó 13 rész mindegyikéről fog írás születni itt, a Sorozatportálon.

A legfontosabb kérdés már egy ideje ugyanaz. Van-e élet Red John után?

Eléggé szkeptikus vagyok, mert az RJ esetek mindig is a sorozat legjobb részei közé tartoztak, de maximálisan igazat adok azoknak is, akik szerint el lett húzva ez az egész, mint a rétestészta. Most viszont azt érzem, hogy Red John nélkül semmi sem olyan, mint régen. Sőt, maga a sorozat sem kíván teljesen ugyanaz lenni, mint régen.

A főbb szereplők elküldése és a helyszín megváltoztatása rányomta a bélyegét az egész összképre. Nekem már nincs meg az az ismerős és barátságos hangulat, mint régen. Kérem vissza a régit. Talán túl sok változás történt egyszerre. Ha kicsivel finomabban adagolták volna mindezt, talán nem itt tartanánk.

A 6. évad végére azért maradt még egy kis poén. Jane és Lisbon szerelme ugyan nem a semmiből jött, de mégis olyan érzése volt az embernek. Engem személy szerint ez a változtatás nem zavar, sok okosat ki lehet hozni belőle, hogy ügyesek az írók.

Egyelőre főszál nincs, nem tudom, hogy lesz-e egyáltalán ilyen egybefüggő valami. Egyébként érdemes elolvasni az IMDB epizódleírásait itt: http://www.imdb.com/title/tt1196946/episodes?season=7&ref_=tt_eps_sn_7

Ha igazat ír, akkor lesznek itt még dolgok. :)

Maga a nyitórész egyébként hozta a szokásosat. Semmi extra. Távozott egy állandó szereplő (nincs nagy hiányérzet), kaptunk egy másikat cserébe, kb. hasonló színvonalon. A főszereplők bimbózó kapcsolata érdekes lehet, és én még elvárnám, hogy valami főszál is lapuljon meg az egész koncepció mögött.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről