Lost 6x09 - Ab Aeterno

Voltaképpen egy különleges epizódnak lehettünk tanúi, mivel a készítők szakítottak a hagyományokkal és az alternatív valóság elbeszélései helyett a régmúltba kalauzoltak el bennünket. A sokak által sötét lónak tartott Richard Alpert karakterével foglalkoztak. Azt hiszem a rajongók régóta várták már ezt a részt és a magyarázatot.

Tovább...

Az 1800-as években járunk. Megismerhettük Ricardo-t, aki beteg feleségét ápolta. Várható módon ez a személy nem volt más, mint a későbbi Richard Alpert. Miután egy baleset következtében meghalt az orvos, aki több pénzt kínált a gyógyszerért, mint amennyi hősünknek volt, Richard-ot lecsukták és a biztos halál várt rá.

Ekkora már szeretett Isabella-ja is eltávozott. A szegény Ricardo egyedül maradt. A sors azonban úgy hozta, hogy hosszú útra indult az Újvilágba. Egy hajónyi láncra vert ember társaságában szelték át az óceánt.

Ki nem találjátok, hogy a hajó neve Black Rock volt és egy „véletlen” baleset folytán került a szigetre. Apró érdekesség, hogy ez a bizonyos lélekvesztő döntötte romba azt a bizonyos szobrot, aminek csak a lába maradt meg.

Ennek az epizódnak olyannyira Richard volt a központi figurája, hogy alig töltöttünk el néhány percet a jelenben. Az események érdemi része a múltbeli szigeten játszódott. Megtudhattuk, hogyan lett Ricardo-ból az aki. Felesége elvesztésének tragédiája még a mai napig kísérti őt. Mindezen érzéseket egy aranylánc jelképez, amit a férfi mélyre ásott el, de végül újra felbukkant.

Miután a hajó legénysége meghalt a fekete füst jóvoltából, Richard megmenekül láncaitól a fekete ruhás embernek köszönhetően, aki fondorlatos tervet eszelt ki és úgy rángatta bábként ezt a szegény embert, mint egy marionett babát. Egyértelművé tette számára, hogy Jacob maga az ördög és meg kell ölnie. A terv nem vált be, Richard pedig Jacob oldalára állt. Így kapott örök életet, fiatalságot és életre szóló állást.

Több dologra is fény derült, amiket már eddig is sejthettünk. Például, hogy Jacob őrzi a szigetet, ahol el van zárva a megtestesült gonoszság a külvilág elől. Ha pedig kiszabadul, akkor nagyon nagy lesz a baj. Feltételezem, hogy Jacob nem hazudik, valóban így van minden, ez a helyzet, ez a sziget értelme és funkciója. Kérdés, hogy fognak-e még az alkotók csavarni egyet a történeten.

Összességében egy olyan részt láthattunk, amely talán a rajongók nyomására is keletkezett, jó volt végre látni Richard történetét.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről