Dexter 7x12 - Surprise, Motherfucker!

Elérkezett a várva várt pillanat. Pontot tettünk egy eléggé felemás évad végére. A krónikához hozzá tartozik, hogy a szezon kiválóan kezdett, nagyon jó irányt vettek az események, aztán szépen lassan romlott a színvonal. Sajnos több ponton is kisiklott a sztori, amit arra tudok visszavezetni, hogy az írók nem elég tökösek ahhoz, hogy valami igazán drámai lépést tegyenek meg. Tényleg nem azok.

Voltaképpen olyan volt ez a finálé, mint az egész évad. Kiszámítható. Nem okozott egyáltalán meglepetést a záró jelenetsor. Pontosan ezt vártam.

Szörnyű, de egyre többször van Doktor House érzésem a Dexter részek kapcsán. Adott egy kiváló alapsztori, rengetegféle lehetőség, de az írók nem mernek semmit csinálni. Sőt, ennél rosszabbat tesznek. Meghagyják nekünk a hitet, hogy valami igazi változás történik, valami tényleges előrelépés, aztán a lehető legegyszerűbben visszavonnak mindent.

Az évad első néhány részében öröm volt látni, hogy a mindig nyerő Dexter feje fölött sötét fellegek gyülekeznek, méghozzá több irányból is. A szálak szépen lassan vagy kioltották egymást vagy lezárultak. Úgy bonyodalom született, ami már teljesen más irányba terelte a történetet. A szezon végére értük el a mélypontot. A hét nyerteséből a hét csalódása lett, méghozzá állandóan. Pedig tényleg csak egy pici plusz, egy picit több megfontoltság hiányzott.

A finálé is hű maradt a készítők filozófiájához. Eljátszhattunk a gondolattal, hogy hősünkről kiderül minden, esetleg menekülnie kell, stb. Aztán huss, egy másodperc alatt szertefoszlik minden.

LaGuerta magánakciózása odáig fajult, hogy Dexter előállították és bevitték kikérdezni. Az őrsön persze mindenki kattantnak gondolta Mariat, amiért a laborpatkányra mutogat ujjal. Csupán két ember volt biztos az igazságban. LaGuerta biztosan tudta, hogy mi a helyzet, ahogyan Debra is. Az elengedhetetlen Hannah McKay szál végére is pont került, méghozzá elég méltatlan befejezéssel. Valahogy a csinos szőkék sosem maradnak túl sokáig a sorozat szervezetében. A nagy fináléban pedig ismét egyetlen tollvonással tettek pontot az egész évad végére a kedves készítők.

Én a magam részéről csalódott vagyok. Tudom én is, hogy valamiképp folytatni kell a történetet, valamivel meg kell tölteni a következő szezont, ami talán az utolsó lesz. Ez még nem dőlt el. Ettől függetlenül más sorozatoknak igen is megy az, hogy igazán komoly és valódi éllel rendelkező sztorit hányjanak össze. Itt csak ígérgetés van évek óta, semmi más. Számomra ez volt a legpocsékabb évad.

Összességében egy rém gyenge időszakán van túl a sorozat ezzel a fináléval. A remek kezdés óriási pofára eséssel zárult. Ez a zárás is gyönyörűen alátámasztja mindezt.

Köszönjük szépen a fordítók egész éves munkáját: maraxush, Cassone, Nico

7

Nekem tetszett

Nekem tetszett

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről