Dexter 7x09 - Helter Skelter

Kiváló hangulatú, pörgős, eseménydús, de ugyanakkor csapongó és talán átgondolatlan epizódot kaptunk. A fontosságát nem lehet megkérdőjelezni, sok szálat elvarrtak, újat nyitottak miközben az egyszeri rajongó valami ürességet érezhet a végkimenetelt látva. Az előző évadok ezen szakaszán durvult be igazán a történet, most pedig valami egészen más irányba terelődik. Megéri ezt így csinálni?

Majd az idő választ ad a kérdésre, de igaz ami igaz, hogy eddig nem ilyen formában bonyolították le a szezont a készítők.

Konkrétan arra gondolok, hogy a legfőbb ellenlábasnak gondolt Isaaktől fájó búcsút kellett vennünk. Ezzel az egész bosszúhadjárat, ukránok kipipálva. Az iram és a hangulat jó volt nagyon, de ugyanakkor elhamarkodottnak érzek minden fejleményt. Annak örültem, hogy Isaak végül Dexterhez fordult segítségért, amikor nagyon szorult a hurok a feje körül. Persze hősünknek motiváció is kellett, amit meg is adtak neki.

De hogy két bérgyilkost és magát a nagyhalnak gondolt Mr. Sirkot is ugyanabban az epizódban gyilkolják meg? Eléggé húztam a számat.

Valahogy már a játékidő közepe táján sejthettük, hogy valami hasonló vége lesz, hiszen egy új gyilkos csöppent elő a semmiből. Nem tudunk róla semmit csak a tűz iránt való megszállottságát. Néztem is, hogy minek kell a vége előtt 3 résszel új szálat nyitni?

Aztán ott van LaGuerta egy helyben topogós nyomozgatása, ami szintén haladt előre valamicskét, de még marha messze van mindentől. A kör szűkül, Dexter Morgan pedig egyre közelebb a villamosszékhez. Félek, hogy idővel ezt a szálat is három perc alatt elvarrják az írók úgy, hogy Dexter jöjjön ki belőle győztesen. Ehhez mindig is nagyon értettek.

A rend kedvéért meg kell említeni, hogy Quinn nyomozó is megkapta a maga néhány percét, de annyira nincs beleszólása semmibe, hogy ezek a jelenetek untattak leginkább. Debra se vitte túlzásba, plusz megkaptuk a szokásos mennyiségű Hannah McKayt is erre a hétre.

Összességében egy fontos epizód következett, amiben drámai események történet mégsem vagyok elégedett, mert túl csapongónak és elhamarkodottnak gondolom a fő ellenség likvidálását.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről