Fringe 2x13 - What Lies Below

Az előző heti trailer alapján egy relatíve unalmas résznek gondoltam a mostanit, de be kellett látnom, hogy a Fringe világában egy lerágott csontról is be lehet bizonyítani, hogy húsos csülök.

Ezúttal egy különös fertőzéssel álltunk szemben, amely kis híján főszereplőink halálát okozta.

Ássunk mélyebbre...


A sztori elég szimpla. Vírusfertőzés, karantén, gyógymód, happy end.

Itt sem vitték túlzásba az ilyesfajta történet színesítését, maradtak ennél a sémánál.

Egy idősebb holland férfi haladt lifttel egy olajtársaság központi épületének felfő szinte felé. Fontos információkat akart eladni a cég egyik fejesének. Busás hasznot remélt abból, amit a konkurenciától ellopott. Talán nem is sejtette, hogy mekkora hibát követett el.

A férfi ekkor már fertőzött volt, a vírus irányította. Egy 75.000 éves kórokozóval van dolgunk, amely az olajjal kerül a felszínre és mérhetetlen pusztítást okoz, ha nem állítják meg időben. Várható módon a férfi kidől, utolsó leheletével megfertőzve a körülötte állókat.

Az ok furcsasága miatt az FBI vette ár az ügyet, ekkor kapcsolódtak be kedvenceink a történetbe. Úgy alakult, hogy Peter és Olivia a karantén rosszabbik oldalán rekedtek. Az ifjabbik Bishop meg is fertőződött, de ekkor már őt is a vírus irányította, ami egyetlen dolgot akart. Kijutni az épületből és tovább szaporodni.

Walter és Astrid is aktívan bekapcsolódtak a munkába
, Dr. Bishop minden erejét mozgósította, hogy rájöjjön a vírus eredetére és megállítási módjára. Mivel fia is beteg lett, az idő egyre csak sürgetett. Többek között azért is, mert a hadsereg egyszerűen fel akarta robbantani az épületet a fertőzöttekkel együtt, hogy megállítsa a vírus terjedését.

Walter Bishop zsenialitása az utolsó pillanatban érkezett és a kén segítségével kifejlesztette az ellenanyagot, megmentve ezzel fiát és a többi áldozatot.

Dióhéjban ennyi történt, nem nagy eresztés, de mégis jól keverték az alkotók a kártyákat és egész jól fenn tudták tartani az érdeklődést.

Összességében egy átlagos (kicsit átlag alatti) Fringe epizód, amelynek alapszituációját már majd minden sorozatban felhasználták, mégis kedves 40 percet okozott.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről