Fringe 5x07 - Five-Twenty-Ten

Az utolsó évad nagyszabású eseményei tovább gyűrűznek. A kezdeti lagymatag tempó után mostanra sokat fejlődött a széria lendülete, ami mindenképp pozitív. Az előző epizódokban tapasztalt változások nagy hatással lesznek a jövőre. Ami számomra a legörömtelibb, hogy kiderült az igazság.

Párszor eljátszották már a sorozat történetében, hogy a főszereplők titkolóznak meghatározó dolgokról, amit a néző nagyon jól tud. Ennek sok értelmét nem látom, inkább irritálónak hat. Most is valami hasonló kezdett kibontakozni, de szerencsére a 13 rész nem elég arra, hogy huzamosabb ideig a bolondját járassák velünk.

Azt hiszem Etta halála óta ível szépen felfelé az évad pályája. Az meg már csak hab a tortán, hogy Peter magához vette a megfigyelők szerkezetét és bárki láthatja, hogy milyen hatást gyakorol a férfira. Bizony, úgy tűnik Peti is kopasz megfigyelővé fog válni. Már a haja is hullik és képes bambán a semmibe nézni. Érdekes változás ez, tulajdonképpen újraformálnak egy karaktert, aki egyáltalán nincs erre rászorulva, de Walter miatt mégsem tartom buta lépésnek.

Dr. Bishop is küzd saját démonaival, hiszen visszarakták a régen kivett agyszövetet a fejébe, aminek következtében újra összeszedett és zseniális lesz, de elveszítheti közkedvelt mivoltát. Olyanná válik, mint régen volt. Persze ez nem feltétlen kell, hogy így legyen, hiszen az ember néha napján képes tanulni a saját hibáiból és az az életút, amelyen több éve jár megmentheti őt. Walter ezzel szemben azt gondolja, hogy Peter lesz az, aki nem hagyja becsvágyó szörnyeteggé válni, de könnyen lehet, hogy Dr. Bishop menti majd meg fiát.

Maga a sztori is érdekes volt, egy újabb kazettát követve eljutottunk William Bell privát raktárába, ahonnan hőseink elhoztak két hengert, amelyeket a korábbi évadokban már láthattunk. Eközben újabb visszatérő akadt, a megöregedett Nina Sharp, aki teljes mellszélességgel a csapat mellett van. Az ő és Walter beszélgetései szintén tetszettek.

Aztán ott van még nekünk Peter, aki saját útját követi és veszi fel a harcot a kalaposok ellen. Egyre inkább látszik, hogy a férfi kezdi elveszíteni önmagát. Oliviának ez fel is tűnik. Ha már szóba került, megjegyezném, hogy a szőkeség elég kevés szerepet vállal manapság, kissé hiányzik a régi Olivia, aki mindig központi szereplő volt. Most jóformán csak ott van a frontvonalban, de nem sok mindent tesz.

Összességében ismét egy elég jó részt láthattunk, amely az elődök kitaposott útját követi és ad némi pluszt a történésekhez. Kíváncsi vagyok hová vezet ez az út.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről