Fringe 5x05 - An Origin Story

Az előző epizód végi durvulás nagyon jót tett a sorozatnak, hiszen így a készítők megtehették azt, hogy kicsit keményebb mederbe terelik a történéseket. Azt hiszem ez volt az évad egyik legjobb része.

Etta halála még nagyobb nyomás alá helyezte kis csapatunkat, legfőképpen Petert. Látszik, hogy a férfinak mennyire fontos volt a lány, ezért most szinte elborult elmével úgy érzi, hogy bármire képes a bosszú érdekében.

Nagyon elgondolkodtató és tanulságos rész lett ebből végül. Az ellenállás nyakon csípett egy megfigyelőt, aki makacsul ellenáll a testi fenyítésnek, mégis komoly információk birtokában van, amit jó lenne kinyerni belőle. Itt jön a képbe az ifjabbik Bishop, aki ravasz tervet eszel ki a kopasz ellen.

Minden cselekmény mozgatórugója egy különös kocka, amit ha helyes sorrendben rakunk össze féregjáratot tud nyitni a jövőbe, ahonnan a kalaposok az utánpótlásukat kapják.

Azért írtam, hogy elgondolkodtató a rész, mert felvetődött bennem a kérdés, hogy valójában jó lesz az nekünk, ha likvidáljuk a megfigyelőket? Persze a béke, szabadság, stb. fontos dolgok, de ezek az emberek mégis csak egy olyan jövőből érkeztek, ahol a Föld haldoklik. Ki tudja, talán így lehetne megmenteni? Bár ennél vadabb ötletem is van. Tegyük fel, hogy az évad végére minden jól alakul, az ellenállás győz, a kopaszokat kinyírják vagy elűzik. Nem lehetetlen, hogy kezdetektől fogva ez a tervük és az ő legyőzésük lesz az emberiség kulcsa a fenntartható fejlődéshez. Elvégre a megfigyelők ismernek minden lehetséges jövőt és hogy is mondjam, kissé esetlennek tűnnek a lázadókkal szemben.

Kicsit elkanyarodtam, térjünk vissza az epizódhoz. A lényeg, hogy Peter mindent a nagy könyv szerint csinál, saját magával is elhiteti, hogy megtörte foglyát, ám rá kell döbbennie mindenkinek, hogy ez koránt sincs így. A megfigyelő még ha esetlennek tűnik is egy lépéssel hősünk előtt jár.

A vége azért ismét ütött, hiszen Peti rendkívül meggondolatlan cselekedete átrendezheti az erőviszonyokat.

Összességében egy izgalmas, kemény és stílusos részt láthattunk, ami talán az évad legjobbja volt. Ha a fejődés tovább tart, nagyon kellemes zárás elé nézünk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről