Fringe 4x14 - The End of All Things

Megáll az ész! Ha a készítők az utóbbi hetek színvonalát produkálták volna a komplett harmadik évadban és a negyedik szezon eddigi részeiben egész biztosan nem állna vesztésre a sorozat a FOX kaszásával szemben. Egy kiváló hangulatú és nagyon fontos epizódot kaptunk, ahol végre nem volt semmi mellébeszélés, hanem kőkemény válaszokat kaptunk meglehetősen régi kérdésekre.

Oliviát elrabolták, Nina Sharp is vele van. Mire Peter észbe kap szerelmének már hűlt helye, miközben fogalmunk sincs mi történik. Elég hamar kiderül, hogy az események hátterében David Robert Jones áll, aki aktiválni akarja Oliviát, mint ahogy tette ezt korábban. A motivációja ismeretlen, de nagyon fontosnak tűnik neki a szőke FBI ügynök.

Peter és Lee ügynök mindent megtesznek, hogy felgöngyölítsék a szálakat, ám nem sok sikerrel. Nina Sharp lesz az első számú gyanúsított, de hőseink semmire nem mennek vele, mert a robotkarú nő nem hajlandó együttműködni. Miért is tenné, hiszen fogalma sincs mi folyik körülötte.

Nagyot dob a hangulaton mikor megjelenik Szeptember, a megfigyelő. A mellkasába fúródott golyó megpecsételi a férfi sorsát, ám mielőtt köddé válna barátságosan elbeszélget Peterrel. Végre válaszokat kapunk arról, hogy kik valójában a megfigyelők, hogyan képesek arra, amit csinálnak.

A hajrában megtudjuk, hogy az Olivia mellett raboskodó Nina Sharp nem az igazi, csupán arra használták, hogy megtörjék az ügynöknőt. Ám a visszatérő emlékeknek hála Olivia szemében Nina eltörpül, csak Peter képes aktiválni őt. David Rober Jones nem tétlenkedik sokat, elrabolja a fiatalabbik Bishopot.

Dunham ügynök azonban keresztülhúzza mindenki számítását és sikerül megszöknie Petivel együtt.

Még mindig nyitva hagyták a kérdést az alkotók, hogy most Peter mégis egy párhuzamos idősíkban van vagy nem. Most azt próbálták erősíteni, hogy igen, de mindez egyáltalán nem biztos. Sőt nem is lenne túl bölcs döntés, hiszen az itteni események értelműket vesztenék.

A lényeg, hogy március végéig ne számítsunk új epizódra, pici pihenőre vonul a sorozat.

Összességében egy nagyon lendületes részhez volt szerencsénk a régi korokat idéző atmoszférával. Reméljük az elhúzódó folytatás is hasonlóan jó lesz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről