Fringe 5x04 - The Bullet That Saved the World

Ez kifejezetten egy érdekes rész volt. Már kezdtem volna ecsetelni magamban, hogy mennyire sok lehetőség van a sorozatban, de a készítők mégsem használják ki őket. Aztán jött az utolsó néhány perc és minden megváltozott. Ettől függetlenül valahogy mégis kicsit súlytalannak érzem a sorozatot. Valami kis apró megfoghatatlan plusz hiányzik ahhoz, hogy tökéletes záró évadot tudjunk magunk mögött.

A súlytalanságot arra értem, hogy hőseink kényük kedvük szerint libbennek egyik helyről a másikra, miközben őket üldözi mindenki. Egyszerűen rossznak látom azt, hogy mindent megoldanak komolyabb erőfeszítés nélkül, nulla áldozattal, nulla ellenállással. Tény, hogy ezen aggályaimon ez az epizód változtatott valamelyest, de továbbra sem látom a sziklaszilárd következetességet.

Ezúttal ismét egy kiborostyánozott kazetta jelentette az újabb nyomot, amelyen hőseink elindulhattak. Egy elég szigorúan őrzött területre vezetett az út, ahol megtalálják a terv egy részének konkrét dokumentációját.

Eközben régi ismerős tűnt fel a színen Broyles személyében. Az idő nem kímélte őt sem, de bátorsága és elszántsága töretlen. Kiderül, hogy ő Etta összekötője, az ellenállás tőle tudjam meg a fontos információkat.

A csapat és Broyles viszontlátása örömteli esemény volt, szépen megcsinálták, hihetővé tették.

Volt némi akció is, de itt is érzem a súlytalanságot. A nagy, csúnya, kopasz megfigyelők, akik rabigába hajtották a világot annyira okosak, mint egy Walking Dead járkáló. Simán előtűnnek a semmiből, hogy lelőjék őket. Egyszerűen csalódás mindez.

Ellenben okos húzás volt kicsit nosztalgiázni a régi Fringe ügyek hagyatékain. Dr. Bishop ügyesen bezsákolt mindenféle kütyüt az elmúlt évekből, kis csapatunk pedig kénytelen volt használni is őket.

Kétségtelen, hogy a rész utolsó néhány perce odavágott rendesen. A dráma és az általam hiányolt áldozat csak előjött. Etta és Windmark megfigyelő került szembe egymással, ahol aztán a szőkeség húzta a rövidebbet és az életével fizetett. Olivia és Peter lánya meghalt. És gyanítom, hogy nem jön vissza (az évadzáró előtt biztosan nem).

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről