Fringe 4x21 - Brave New World: Part 1

Ezen kívül már csak egyetlen epizód maradt. Az ötödik évad zsebben van, tehát nem maradunk folytatás nélkül. Mindemellett ha visszagondolunk az egész éves teljesítményre elég érdekes képet fest a szezon. Finoman szólva nem nagyon látni a következetességet a készítők részéről.

Még mindig nem tudom, hogy az előző előtti rész lenne a tényleges folytatás vagy csak egy kikacsintás volt. A dolgok most úgy alakulnak, hogy akármelyik lehet. Így vagy úgy, de elég bosszantó apróság ez.

Az előző megálló végén a készítők lehúzták a rolót a párhuzamos világok kérdéskörében. Én egy cseppet se bánom, ideje lenne már valami sokkal ütősebb történettel foglalkozni, amiben több a rejtély és misztikum. Mondjuk a kalaposok egyeduralma? :)

David Robert Jones továbbra sem áll le. A híd lezárult, de a hidegvérű tudós továbbra is a világok elpusztításán fáradozik. Számomra teljesen csalódást keltett, amikor kiderült, hogy Jones is csak egy bábú William Bell sakkjátszmájában. Gyakorlatilag mindent a halottnak hitt tudós irányított egész végig. Vajon miért? Ezt még nem tudjuk, de ahogy a készítők következetességét ismerem nem lehet valami túl eget rengető.

A mostani történet szépen lassan bontakozott ki. Dr. Bishop már korán rájött, hogy csak régi cimborája állhat a dolgok hátterében, de igazán senki sem hitt neki. Végül Walter mégis nyomra bukkant és magánakcióba kezdett a rosszul járó Astrid társaságában.

David Robert Jones pedig karakteréhez méltatlan halált halt Peter segítségével. Pillanatok alatt eltüntették a fickót. Nagy kár érte. Legalábbis így mindenképpen.

Ha visszagondolunk a teljes szezonra olyan érzése támad az embernek, mintha semmi következetesség nem lenne az alkotókban. Belevágtak többféle történetbe, keresték az utat és végül a mostani sztorinál kötöttek ki. A kukába dobták az előző évadok meghatározó eseményeit, amivel nem is lett volna gond ha használható sztorivonalat pakolnak össze.

Összességében egy átlagosan finálé-szerű részt láthattunk, amelyben kiderült néhány dolog, de a tartalmasabb válaszok még váratnak magukra. Újra búcsúztunk egy meghatározó szereplőtől, aki hozzá képest méltatlan véget ért.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről