Fringe 4x15 - A Short Story About Love

Az utóbbi időben egészen szépen összekapta magát a sorozat. Nem biztos, hogy jól jön ilyenkor egy hosszabb szünet. Mégis ez történt, kezdhetünk visszarázódni a sztoriba. Érdekes megfigyelni, hogy mostanában sokszor kapunk olyan részeket, amelyek 80-20 arányban foglalkoznak valami random esettel és magával a főszállal. Úgy próbálják fenntartani az írók az érdeklődést, hogy minden etapba belecsempészik a fő irányvonalat is. Nem volt ez rossz húzás most sem.

Bár maga az aktuális ügy nem lett a szívem csücske, mégsem unatkoztam. Egy elég csúnyán károsodott arcú tudóssal van dolgunk, aki a férfiakból nyeri ki azok feromonjait a csábítás érdekében. A bökkenő csak az, hogy a páciensek belehalnak a procedúrába.

Szóval az egész mondanivaló a szerelem köré épül bemutatva ennek a különleges érzésnek a mélységeit és magasságait. Akadnak itt megható és elgondolkodtató pillanatok. Nem kell agyebésznek lenni, hogy kitalálja az ember, hogy az epizód alatt folytatott beszélgetés valószínűleg minden nézőre igaz. Mindannyian átéltünk már ilyen és ehhez hasonló érzéseket. Ezt próbálja meglovagolni a mondandó is.

Aztán ott van a másik csapásirány, amely Peter kutatását hivatott bemutatni. A fiatal férfi még mindig megszállottan kutatja a hazajutás módját. Walter segítsége nyomán szagot fog és minden energiájával próbál a rejtély végére járni. Voltaképpen sikerrel is jár. A megfigyelőt hivatott felkutatni, aki köddé vált a laborban.

Az epizód hajrájában végre fény derül arra, amit már sejtetni lehetett egy ideje. Peter egyáltalán nincs alternatív idősíkban. Mindvégig otthon volt, nincs hová mennie. A végén Olivia és Peter egymásra találnak, mindkettő immár ki meri mutatni érzelmeit a másik iránt. Azért ne feledkezzünk meg Lincoln érzéseiről sem a szőkeség irányába.

Összességében egy közepesnek mondható részt kaptunk a szünet után, ahol helyet kaptak a főszál eseményei is, amik külön színt vittek az unalmas percekbe.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről