Fringe 5x08 - The Human Kind

Hosszabb szünet után tért vissza a záró évadát taposó veterán kedvenc. Tulajdonképpen egy egyszerű részt kaptunk, de nekem mégis tetszett. Ezúttal a színészek is odatették magukat, hogy a Fringe-re mindig jellemző különleges atmoszférát átadják.

Megfigyelhető, hogy Olivia karaktere valahogy nem találja helyét a történetben. Eddig túlzottan sok értékelhető megmozdulása nem volt. Mindig részt vett az akciókban, ott volt hőseink mellett, de mégis kapott olyan szerepet, mint az összes korábbi évadban. Ezen próbáltak egy kicsit változtatni az alkotók, ezúttal jóval többet bíztak Anna Torv színészi képességeire. Nem azt mondom, hogy utánozhatatlan tehetség, de kétségtelenül elhittem neki mindent.

Ha színész szempontból akartuk megközelíteni a sorozatot, akkor eddig mindig egyetlen név lebegett a rajongók szeme előtt. John Noble mindig is kirobbanóan alakította a különc Walter Bishop figuráját. Nagy öröm, hogy végre más is fel tudott nőni mellé. Joshua Jackson páratlan volt. Hibátlanul hozta az érzelmekkel hadilábon álló félig megfigyelő, félig ember figurát.

A sztori ezúttal szinte teljes egészében Peter köré szövődött. Olivia még utána járt egy alkotóelemben az újabb kazettáról, de igazság szerint az egyszeri rajongót az érdekelte legjobban, hogy mi történik az ifjabbik Bishoppal.

Azt hiszem nem lövök le eget rengető poént, ha elmondom, hogy Peti kiszedte magából végül a szerkezetet. Az emberi oldalára hallgatott és helyesen döntött. Ez tipikusan egy olyan szituáció, amikor valami nagy változást elkezdenek véghez vinni a készítők, de végül meghátrálnak és visszavonnak mindent. Na, itt pont nem ezt éreztem. Tény, hogy visszavontak mindent, de egyáltalán nem sajnálom. Nem tűnik elvesztegetett időnek, hiszen szép kis drámát hoztak össze az eseménysorból.

Összességében egy hangulatos epizóddal tért vissza néhány hetes téli álmából kedvencünk. A történet és az atmoszféra is jó volt, a színészi játékok helyenként briliánsak.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről