Fringe 4x16 - Nothing as It Seems

Az amúgy sem túl egyszerű történet még tovább csavarodik. Kifejezetten tetszett a készítők azon felfogása, hogy minden részbe belecsempésztek egy kicsi főszálat is. Ezúttal ez a szokásosnál is haloványabb lett, gyakorlatilag egy átlagos random részt kaptunk némi deja vu érzéssel átitatva.

Ugyanis a múltban már megtörtént az ami itt csak most kezdett kibontakozni. Hogy is van ez? Nos, ez igen jó kérdés amit azt hiszem csak a kreatív írók egyike tudna erre a kérdésre válaszolni. Az érdekesség az, hogy az a bizonyos esemény ezúttal más kimenettel zárult.

Az emberkísérletek mindig is témát szolgáltattak a tudomány számára. A gond ugye ott kezdődik ha valaki nagyon szeretne Istent látszani. Mai alanyunk abból a szempontból különleges, hogy valamilyen külső inger hatására négyméteres dühöngő mamlasszá képes változni. A jó öreg Hulkkal ellentétben az ilyen metamorfózis olyannyira megterheli a szervezetet, hogy az alany egy idő után egyszerűen elpusztul.

A főszállal akkor lett kapcsolatos az eset amikor bebizonyosodott, hogy David Robert Jones állhat a kísérletek hátterében.

A háttérben megbújt Peter és Olivia kapcsolata. Érdekes dolog ez is, mivel a szőke ügynöknő egyre kevésbé önmaga. Azzá a lánnyá kezd változni, akit éveken át ismertünk. Az eddigi emlékek egyre halványabbak, de ezek a soha meg nem történt képsorok egyre jobban kezdik átvenni az uralmat. Ehhez még hozzájön a Peter iránt érzett szerelme is.

Eközben Lincolnt szinte szétveti a féltékenység. Csak a van nem veszi észre, hogy milyen bizalmas érzéseket táplál Olivia irányába. Azt hiszem ebből az elég gyakori emberi érzésből még bármi lehet.

Összességében egy elég egyszerű és nem túl káprázatos folytatással örvendeztettek meg bennünket, amely olyan tipikus „egynek elmegy” epizód benyomását keltette.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről