Natural city

Ismét egy film a messzi keletről. 2003-ban készítették dél-koreában. Ez alapján az ember azt hihetné, hogy egy nem túl jó, maximum közepes filmről van szó.
Ez nincs így! A Natural City egy egészen érdekes, hangulatos science-fiction.


Hmmm…
Elsőként leszögezem, hogy aki nem kedveli az ázsiai filmek sajátos hangulatát, kivitelezését, és ha gondolkodni is kell egy filmen, az hagyja ki.
Alapvetően az ember – kiborg – robot háromszög körül forog a film története és mindössze három napot ölel fel.
Az effektek egészen kiválóak, ennek egyébként egy Grand Bell Award győzelmet is köszönhet 2004-ben, de jelölték a legjobb film díjára is 2005-ben az International Fantasy Film Award-on.


A film némi szöveggel kezdődik, aminek tartalma csak a történet előre haladtával válik érthetővé.
Az egyik főszereplő R, aki az MLPC kötelékébe tartozik, mely egy elit harci egység.
Éppen a DNS központba hatolnak be, ahová harci kiborgok törtek be.
Itt látható egy egészen érdekes, lassításokkal is dolgozó harcjelenet, melyből kiderül, hogy ezek a harci kiborgok meglehetősen brutálisak. Ezt egy AI chipnek köszönhetik, amiben a programjuk tárolódik.
Az egyik kiborg meglóg a lényeges DNS adatokkal, R-t pedig felfüggesztik három napra, mert miatta meghalt pár társa.
A filmben több érdekes sci-fi témát is megjelenítenek, illetve boncolgatnak, de a legfőbb az ember és kiborg-robot közötti szerelem lehetősége és minősége. Ugyanis R szerelmes egy táncos kiborgba Riába. De az érzelmekre is programozott Riának már csak három napja van hátra az élettartamából, és folyamatosan romlik az állapota.
Megzavarodik, felejt, rosszul működik.
R ezt tudja és segít egy illegálisan működő tudósnak, Dr. Giro-nak, aki azzal kísérletezik, miképpen lehet a kiborgok tudatát emberi testbe átmásolni.
A kiborg által ellopott adatok egy nő adatai, akit Cyon-nak hívnak. Ő a női főszereplő, egy fiatal lány, egyedül az utcákon, jóslással keresve meg a napi betevőt.
R persze lelepleződik a társai előtt, de őt nem érdekli más, csak a táncolni akaró(!), bár képtelen Ria, és hogy elmenjenek egy Muyoga nevű helyre. Erről a helyről nem tudni semmit, csak annyit, hogy egy hatalmas repülő monstrum viszi oda az embereket pénzért, és a Paradicsomi Boldogság otthona.

A történet R vesszőfutásáról szól, meglehetősen drámai, de akadnak benne akció jelenetek, és jól csavarodik a történet is. A végjáték meglehetősen katartikus küzdelemben bontakozik ki egy harci kiborggal a NEUCOM ( kiborg test gyár) központjában, ahol a kiborg háborút akar elindítani, azzal hogy a nem működő kiborgokba harci programot tölt. R és barátja Noma ezt megakadályozzák, de az életüket áldozzák, R saját döntésből kifolyólag, a célért.
R tudta, hogy nem segíthet Rián és Ria is öngyilkos lesz. Kiveszi az AI chipjét.
Szóval érdekes film, hát lehet egy robot, egy android öngyilkos?
Elgondolkodtató mozi, annyi szent!

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről