Vasember 3 (Iron Man 3)

Kevés olyan filmet tudnék felsorolni, aminek a harmadik része túltesz az első kettőn. A Vasember 3 esetén azonban több okunk is volt reménykedni ebben. A filmelőzetes pazar látvánnyal kecsegtet és Shane Black rendező, forgatókönyvíró neve is fényesen csillogott. Ez már ok lenne arra, hogy a Vasember 3 az év egyik várva várt filmje legyen.
http://www.youtube.com/watch?v=lhgWNzBFUlI

rendező: Shane Black
forgatókönyvíró: Shane Black, Drew PearceStan Lee, Larry Lieber, Don Heck, Jack Kirby
operatőr: John Toll
producer: Kevin Feige
vágó: Jeffrey Ford

szereplő(k):
Robert Downey Jr. (Tony Stark / Vasember)
Guy Pearce (Aldrich Killian)
Gwyneth Paltrow (Virginia 'Pepper' Potts)
Sir Ben Kingsley (a Mandarin)
Don Cheadle ( James Rhodes / War Machine)
Cobie Smulders (Maria Hill)
Paul Bettany (Jarvis hangja)
Rebecca Hall (Maya Hansen)
William Sadler (Sal Kennedy)
James Badge Dale (Eric Savin)

A recept a következő:
Hozzávalók: 2 db terrorista (az egyik legyen idióta), 2 db jócsaj, 1 db feka ezredes, 1 db gyerek, 40-50 robot Elkészítés: a hozzávalókat ész nélkül keverd össze, robbantsd fel, fűszerezd némi erőltetett humorral.

Tony Stark ebben a részben egy új ellenféllel kerül szembe, aki Mandarinnak nevezi magát. Sikerült felbőszítenie Vasembert azzal, hogy megsebesíti a legjobb barátját, majd ezek után szétbombázza a lakóhelyét, így veszélybe kerül a kedvese, Pepper élete is. Ez kiveri a biztosítékot Starknál, aki elindul a Mandarin felkutatására. Célja a szerettei megóvásán túl a világ megmentése.

Az érzékeknek nincs okuk a csalódásra, fordulatokból sincs hiány és mindezt még humorral is fűszerezték. Az akciójelenetek dinamikusak, átütőek és ez a lendület a film végéig kitart, valamint Robert Downey Jr. is egyre inkább azonosul a szerepével.
Piros pontot kapott, mert az első két résszel ellentétben nem Robert Downey Jr. sármjára és jópofizására épült a film, hanem inkább a páratlan problémamegoldó képességét helyezték előtérbe, valamint Tony Stark jellemfejlődése is egy új momentum. Szerencsére nem ezen van a hangsúly, mert nagyon amerika szájízű a dolog. Inkább a páncél nélkül mit érek én kérdés a film fő vonala. Persze egy kicsit ettől amolyan McGywer utánérzésem is volt.
A produkció gyengesége a gyerekvonal és csöpögős szerelmi jelenetek. Ha egy akciófilmben a főhős mellé egy gyerek segítőt raknak, az számomra egyenlő az ötlethiánnyal. Bár tény, hogy ezzel a húzással biztosan bővült a Vasember rajongók amúgy is népes tábora. Valamint a stáblista utáni rövid videó is igazi baklövés volt.

A záró jelenet elképesztően látványos,vasember páncélok potyognak az égből, robbanások és közelharcok váltakoznak, de sajnos az egyhangúsága miatt gyorsan unalmassá válik. Érezhető volt, hogy a rendező nem a találékonyságot, hanem inkább a látványt helyezte előtérben.

A film minden hibája ellenére rendkívül szórakoztató, ugyan nem emelkedik ki a képregényfilmek sorából, de méltó befejezése lehetne a Vasember „sorozatnak”, hogy valóban így lesz-e, az legyen meglepetés.

Kapcsolódó linkek:

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Vasember_(film,_2008)

http://sorozatportal.hu/content/vasember-2

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vasember_3.

 

 

 

 

 

 

6
wouhn képe

Nem lett volna rossz, de amit

Nem lett volna rossz, de amit Mandarinnal műveltek az megbocsájthatatlan. Ja, egyébként nagyon jó cikk lett. :)

Szerintem jó kis szombat

Szerintem jó kis szombat délutáni mozi, mindenképpen érdemes megnézni. Bár, a robotok, a világmegmentés és a csajok mellől még egy kiskutya igencsak hiányzott nekem :)

Köszönöm. : )

Köszönöm. : )

Nekem már a gyerek is sok(k)

Nekem már a gyerek is sok(k) volt, a kutya már nagyon erős túlzás lett volna. : )

Nekem nem tetszett a

Nekem nem tetszett a Vasember3! Mandarin egy színész? :( Eredeti sztori szerint egy régész, aki talál egy barlangot, amiről kiderül, hogy nem is barlang hanem egy idegen űrhajó, amiben talál 10 gyűrűt, és sárkány őröket. Mandarin a 10 gyűrű által lesz egy idegen (zöld színű) erős emberfeletti lény. http://www.youtube.com/watch?v=82xhqrdsmpA

Ez a verzió jobban tetszik.

Ez a verzió jobban tetszik.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről