Smallville - S01

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]-->

 

<!--[if gte mso 10]> <! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} --> <!--[endif]-->

Mivel úgy vettem észre, hogy a Sorozatportálon eddig még senki sem foglalkozott mélyebben és behatóbban ezzel a sorozattal úgy döntöttem, hogy kezembe veszem a dolgokat és innentől majd én teszem ezt meg, hiszen elég ismert sorozatról van szó, ami még napjainkban is fut és elég sokan nézik, pár embert talán itt is érdekelni fog. Magyarországon ráadásul elég hányattatott sorsú szériáról van szó, sugározták már hétköznap esti fő sorozatként, majd elpakolták egy időre, hogy utána szombat és vasárnap délutáni matinék közé száműzzék, majd naponta darálják délutánonként. Így tehát nem csoda, ha azért csökkent az érdeklődés iránta, mert sokan elvesztették a fonalat.

 

Folytatás ide kattintva…

 

Itt az ideje tehát, hogy összefoglaljuk az egyes évadok főbb történéseit, hogy fel tudjunk zárkózni májusig, a jelenleg futó 10. évad végéig, amit majd részenként fogok kielemezni. Az alapot szerintem mindenki ismeri, a Smallville című sorozat egy érdekes kezdeményezés Alfred Gough és Miles Millar írók és producerek részéről, hogy feldolgozzák és újraalkossák sokak gyerekkorának kedvenc szuperhősének Superman-nek a történetét, főként az eredetére koncentrálva, az ifjú Clark Kent középiskolás éveit bemutatva. Itt tehát nincs repülés és kék-piros-sárga testhezálló ruha, csak egy kisváros és az itt zajló furcsa események.

 

Az első epizódban rögtön minden események elindítójával a meteoresővel indítunk, és a kis Kal-El földre érkezésével és megtalálásával. Utána 12 évet ugrunk előre az időben, „napjainkra”, ahol Clark már a középiskola padjait koptatja és az átlagos tizenévesek problémái gyötrik, ki akar tűnni a tömegből és szerelmes az iskola legszebb lányába Lana Lang-ba, aki azonban az iskola élsportolójával jár. Emellett igyekszik titkolni rejtélyes képességeit, ami ebben a városkában nem is olyan egyszerű.

 

A kezdő évadban tulajdonképpen a szokásos „hét mutánsa” történettel állunk szemben. Minden epizódnak megvan a maga ellensége, akik természetfeletti képességiekkel rengeteg problémát okoznak, bár főleg Clark és szerettei állnak a célkeresztjükben. Továbbá ez a szezon hivatott felvezetni a karaktereket, megismerni őket, egymás közötti kapcsolataikat és problémáikat. A legérdekesebb momentum azonban a Clark és későbbi ősellensége Lex Luthor között szövődő barátság (amire az eredeti Superman kiagyalói Jerry Siegel és Joel Schuster valószínűleg fordultak egyet a sírjukban), ami rengeteg titkolózás és konfliktus forrása lesz még a későbbiekben. Van persze szokásos szerelmi háromszög, méghozzá Clark Lana és Chloe között.

 

Az első évadot tehát tulajdonképpen amolyan felvezetőnek tekinthetjük a későbbiek szempontjából, hiszen messze ez bír a legegyszerűbb felépítéssel, nincsen igazán elkülöníthető fő cselekményvonal, csak az epizódonként felbukkanó szörnyek és az ebből adódó gondok. Amiről még érdemes szót ejteni az az, hogy az egyes részek tele vannak a későbbi eseményekre, vagyis az eredeti Superman sztorira való utalásokkal, ezek egyre nagyobb számban kerülnek elő, ahogy Clark-nak alakulnak ki a képességei.

 

Szóval ha valaki fel akarja venni a sorozat fonalát mindenképp itt kell elkezdenie, még ha nem is ez a legerősebb kezdet, amivel egy sorozat indulhat. Én pedig hamarosan jelentkezek a sorozat második évadának összefoglalójával.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről