Carnivále 2x11 – Outside New Canaan

Az utolsó előtti epizód egy kicsit visszavett az utóbbi részekben tapasztalt tempóból, de ez csak a vihar előtti csend. Ez már az utolsó kanyar, a végső előkészületeknek lehetünk tanúi.És már csak egyetlen rész van hátra…

Folytatom is…

Nem csak Ben és Jonesy, de az egész cirkusz Új-Kánaán felé veszi az irányt. Amíg a társulat odaér, addig a két férfi megpróbál beépülni Justin emberei közé. Ben még a jól őrzött házba is bejut, de a papot nem találja ott, mivel az éppen össznépi keresztelést tart a folyóban. A fiú nem is gondolkodik sokat, beáll a sorba, ám ő visz magával egy vadászkést is. Mégsem sikerül elég közel kerülnie ellenfeléhez, mert a vallásos eseményt egy világiasabb esemény zavarja meg. Odaúszik egy hulla…
Ez a holttest a korábban elhalálozott Eleanoré, akivel Iris végzett.

Jonesy visszatér a társulathoz, míg Hawkins maradt, hogy újabb alkalmat találhasson a merénylet végrehajtására. Az atya helyett Sophie-val találkozik, akiről kiderül, hogy elég közeli kapcsolatban állnak Crowe atyával.
Jonesy pedig kénytelen konstatálni, hogy a cirkusz bizony kezd összeomlani, egyre többen hagyják el – többek között Dreyfuss-ék – és Laila is lázadást szít köztük. És ha ez sem lenne elég, Ben titka is kitudódott. Jonesy csak úgy tudja megakadályozni az azonnali zendülést, hogy bizonyítékkal szolgál Hawkins hatalmára. Végül úgy döntenek, hogy segíteni fogják a fiút, ahogy csak tudják, de nem olyan könnyű bejutniuk a helyszínre. Iris-szal kötnek egy egyezséget.

A rész végére befut a cirkusz Új- Kánaánba, ahol megkezdődtek a végső küzdelem előkészületei.
A sakktábla szinte teljesen kiürült, alig pár bábu maradt csak, ám a játéknak még koránt sincs vége, mi több a végkimenetel is erősen kérdéses.
A rész elég lagymatag volt, leültek az események, csak hogy annál nagyobbat szóljon a finálé.
Az ugyanis nagyot robban majd, ezt megígérhetem. Sajnos azzal véget is ér a sorozat…
Szóval a jövő héten jelentkezem utoljára Carnivále epizóddal.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről