Bones [Dr. Csont] sorozatajánló

 

Bones. A magyar tévénézők körében Dr. Csontként ismert sorozat. Erről fogok most írni. És remélhetőleg még igen sokszor a közeljövőben. Valószínűleg nem fogok minden egyes részről külön-külön írni, csak azokról, amik valamilyen szempontból fontosak a cselekmény folyásában vagy, mert hozzám közel állnak. Csak ennyit szeretnék így előzetesben elmondani, most pedig néhány szó a szereplőkről.

A főszereplő Temperance ’Bones’ Brennan, aki törvényszéki antropológus a Jeffersonian intézetben. A Bones nevet a társa, Seeley Booth akasztotta rá. Booth egy a FBI ügynök, aki megpróbál együttműködni a Jeffersoniannel, több-kevesebb sikerrel.

De nem csak a Bones volt Booth egyetlen becenév alkotása. Brennan munkatársaira a Squint vagy Kancsi [ha úgy tetszik] jelzőt osztotta. A Kancsik közé tartozik Hodgins, a bogár, nyálka és szemcse szakértője, valamint Zach, aki gyakornokként került a csapatba. Angela, Brennan barátnője az arcrekonstrukciók ’mestere’. Ange művész, így talán ő bír a legtöbb emberi jelzővel az intézetben, így egy kicsit ellensúlyozza a társaság szociális hiányosságait.

Na, ez így leírva igencsak elvontnak tűnik, pedig a sorozat közel sem az. Rengeteg vicces jelenet, beszólás és helyzet jellemzi a sorozatot, mindamellett, hogy egy nagyon látványos és érdekes, jól felépített krimi-sorozat is. Az alapötletet Kathy Reichs könyvei szolgáltatták, de tapasztalatból mondom, hogy a könyvnek nem sok köze van a sorozathoz, maximum annyi, hogy a főszereplőnek azonos a neve. [Egyébként érdemes elolvasni a könyvet, mert legalább olyan jó, mint a sorozat…]

Előzetes a Pilot-hoz... [hamarosan kritika is lesz róla.]

0

Tetsziktetsziktetszik :P (Y)

Tetsziktetsziktetszik :P (Y) Túlszárnyalta az osztályújságos ajánlómat :P:P :D:D

boreeester képe

lesz ez még jobb is! :D

lesz ez még jobb is! :D

"In time, every sad ending can become happy, it's only sad because one stops telling the story, it goes on, it's just untold"

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről