boreeester blogja

A Nanny for Christmas

Természetesen ez a film sem mentes a kliséktől, de talán ettől varázsol igazi hangulatot körénk. Ha nincsenek nagy elvárásaink, és csak egy könnyű kis kikapcsolódásra vágyunk a meleg szobában és szeretnénk ráhangolódni a Karácsonyra.

Tovább...

4

Annie Hall

Talán ez a film Woody Allan leghíresebb alkotásai közé tartozik. Az 1977-es Los Angeles-i Filmfesztiválon mutatták be először. Az eredeti címe nem is Annie Hall lett volna, hanem az Anhedonia vagy a másik alternatíva szerint It Had to Be Jew. De végül a mostani címnél maradtak, arra hivatkozva, hogy ez eladhatóbb.

Érdemes megemlíteni, hogy az alkotás 5 Oscar-jelölést kapott, ebből négy szobrocskát meg is kapott, ám Woody Allan nem volt hajlandó elmenni díjátadóra, helyette egy new york-i bárban zenélt a saját zenekarával.

Tovább...

7

The Holiday (2006)

Mivel advent első vasárnapja van és én már nagyon hangolódok a karácsonyra úgy döntöttem, hogy a következő négy-öt hétben hozok néhány karácsonyi filmet Nektek! A sort ezzel a lassan klasszikussá váló filmmel kezdem, amit olyan nevek fémjeleznek, mint Jude Law vagy Kate Winslet.

Én még annak idején a moziban láttam először, és soha nem felejtem el, mert az első sor, legszélén ültem, szóval így elég érdekes szögben jöttek a behatások. De azóta már számtalanszor megnéztem, kevésbé éles szögből is! :D

Tovább...

6

Casablanca (1942)

Engem ért a megtiszteltetés, hogy írhatok erről a filmről, amit méltán tekinthetünk a filmtörténet egyik leghíresebb és talán legelismertebb gyöngyszemének. A rendező a magyar származású, Kertész Mihály volt, aki olyan életművet vonultatott fel maga után, amit bárki megirigyelhet. Többek között ő rendezte az 1914-es Bánk Bánt, és csak a hollywoodi karrierje során, több mint száz filmet rendezett. A film „mindössze” három Oscart söpört be:

  •   Oscar-díj a legjobb filmnek  Hal B. Wallis, producer
  •  Oscar-díj a legjobb rendezőnek  Kertész Mihály
  •  Oscar-díj a legjobb adaptált forgatókönyvnek  Julius J. Epstein, Philip G. Epstein és Howard Koch

Tovább...

9

Dear John [2010]

Íme egy újabb Nicholas Sparks adaptáció, ami mellett mostmár nem mehetek el figyelmetlenül.  Úgy tűnik, hogy egyre gyakrabban lepnek meg bennünket efféle finomságokkal, hiszen csak idén két Sparks adaptáció került a mozikba.

A filmben olyan nevek köszönnek vissza nekünk, mint Amanda Seyfried vagy Channing Tatum.  Szerény véleményem szerint erről az alkotásról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy igazodik a jól megszokott hollywood-i sémákhoz. Körülbelül a másfél óra alatt egyetlen egyszer történt az, amire számítottam. Ami azt illeti meglehetősen furcsa volt Seyfried-et egy ilyen szerepben látni, hiszen eddig nem sok ehhez hasonló komoly projektben láttam. (A Bajos Csajok-beli alakítása után mondjuk minden más üdítően hat...)

Dear John!...

5

A Walk To Remember (Séta a Múltba)

Mint láthatjátok ez a film is már egy ideje a listámon van, és most megkaptam az utolsó löketet ahhoz, hogy megnézzem, ami/aki nem más volt, mint Shane West. Ugyanis Mandy Moore-ral egyetemben ő a film főszereplője.

Egy újabb gyöngyszem Nicholas Sparks tollából, illetve, hogy pontosabbak legyünk ez a film volt az első adaptációja. Sokan szinte kötelező darabként tekintenek erre az alkotásra, ami nem meglepő, hiszen még azelőtt készült, hogy minden, amit magában foglal klisévé vált. Persze ezt nem Sparks-ra értem, hanem az álomgyár tömeggyártására...

Tovább...

5

Nikita 01x02 - 2.0

Mostanában elmaradoztam a kritikákkal, amit nagyon sajnálok, de sajnos a sulira kell fognom. Ám most egy kicsit betegszabadságra vonultam, így egy kis szabadidőhöz jutottam, és próbálom valamelyes pótolni a lemaradásom! A sort a Nikita következő epizódjával kezdem. Nem régen pótoltam be a lemaradásom, és meglepett, hogy mennyire lekötött a sorozat, úgy értem, már írtam, hogy kis sorozat lesz, de álmomban sem reméltem, hogy az egyik kedvencemmé fog előlépni, így kilenc rész után. De itt még messze vagyunk a kilenctől, tehát most vágjunk bele a második epizódba!

Tovább...

0

My Fake Fiancé

Körülbelül fél éve álldogál tétlenül ez a film a gépemen, és tegnap „rászántam” magam, hogy megnézzem. Őszintén szólva nem bántam meg, hiszen egészen szórakoztató és könnyű film lett belőle. A klisék is viszonylagosan elkerülték, azt leszámítva, hogy már az elején tudni lehetett, hogy hova fog kilyukadni a történet a végén. De ez mégsem volt zavaró, ugyanis a történet egészen eredeti volt. Egyszóval bátran ajánlom egy kis könnyű esti kikapcsolódásnak.

Egyébként a film az ABC Family eredeti filmje, de a csatornának köszönhetjük többek között a Pretty Little Liars-t, vagy a Make It Or Break It-et is.

Tovább...

5