Revenge - 3 rész után

Nem nagyon szeretek semmit elítélni első ránézésre. Éppen ezért vártam pontosan három epizódnyit ezzel a sorozattal. Nagyon meglepett a végeredmény. Gyakorlatilag ezt a sorozatot vártam leginkább az idei újoncok közül, hiszen rendkívül ígéretesnek hangzott: telis-tele zseniális mellék, - és főszereplőkkel, a sztori jól felépítettnek tűnt, és egészen egyedinek, mindezt az ABC csatorna szárnyai alatt. Ami pedig meglepő végeredmény, hogy három rész után teljesen érdektelenné váltam a sorozat iránt. Hiába az összes felsorolt pozitív tulajdonsága, engem a harmadik rész után már nem tudott megtartani.

Az alaptörténet roppant egyszerű. Amanda, akit ma már mindenki Emily Thorne-ként ismer, visszatér a Hamptons-ba, hogy bosszút álljon azokon az embereken, akik tönkre tették a családját, hosszú évekkel ezelőtt. Természetesen ő pontosan emlékszik minden egyes emberre, azonban őt már senki sem ismer fel, egy Sam nevű kutyát kivéve, akinek a gazdája történetesen kicsi kora óta szerelmes Emily-be, pontosabban Amandába. Feltehetőleg ezzel később még lesznek problémák. De. Térjünk a tárgyra. Miért is akar Emily bosszút állni? Jól tudjuk, hogy a Hamptons a gazdagok fényűző világa, ahol leginkább a nyári hónapokat töltik. Ez a világ azonban nem mentes az intrikától. Emily édasapját feltehetőleg puszta önös érdekből tönkretették. A miértje a dolognak még nem derült ki, nagy valószínűséggel nem is fog az évad utolsó néhány részéig.

Emily módszeresen teszi tönkre az apja tönkretételében és halálában érintetett, többnyire rendkívül befolyásos embereket. Könyörületet nem igazán ismerve töri derékba egy szenátusjelölt karrierjét, egy bróker-t anyagi csődbe juttat, és ez még csak a kezdet. Mindeközben kivetette a hálóját a szomszéd, és egyben a legnagyobb ’ellenség’ fiára.

A történet három idősíkon mozog. Az első epizód első képkockái a jövőben, Emily eljegyzési partyján játszódik, ahol a vőlegényt valaki meggyilkolta. Ekkor ugrunk vissza a jelenbe, hónapokkal a történtek elé – Emily a Hamptonsba költözik. A történet nagyrésze ezen a síkon mozog, néha megtűzdelve flashbackekkel. A visszaemlékezések mindig az édesapja köré épülnek, és mindig az adott epizódban kiszemelt áldozatra látunk utalásokat és a háttértörténetét. Emellett részleteket is láthatunk egy bírósági tárgyalásból.

Természetesen ez a sorozat egy kis könnyed kikapcsolódásra továbbra is tökéletes, tehát egy kisebb darára csak ajánlani tudom, de nekem ahhoz mindenképpen túl kevés, hogy hétről-hétre kövessem.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről