Kedvcsináló – Andromeda

 

Már nem mai csirke ez a sorozat, amely annak idején öt évadon keresztül ültette le a nézőket a képernyő elé. Klasszikus űrsorozat, amelynek története egyáltalán nem mondható klasszikusnak.
A főhős Dylan Hunt kapitány, aki az Andromeda nevű csillaghajó parancsnoka, 300 évig volt „megfagyva” egy fekete lyuk közelében.
Eközben az általa oly nagyra becsült Csillagközösség összeomlott.
Lényegében az egész sorozat arra megy ki, hogy újjáépítsék a közösséget és békét hozzanak az univerzumra. Dylan társai, Beka Valentine, Tyr Anasazi, Seamus Harper, Rev Bem, Trance Gemini és Romi. Később csatlakozik Telemachus Rade és Doyle a legénységhez.
Dylan egy igazi hős, aki a jó megtestesítője. Mindig helyesen cselekszik, fedhetetlen jellem. Beka Dylan jobb keze. Ő a pilóta, mégpedig a legjobb. Kalandvágyó, de hűséges Dylanhez. Tyr egy nietzschei, akiket azért kísérleteztek ki, hogy a tökéletes gének jóvoltából megalkossák a legyőzhetetlen harcosokat. A karjából kinövő csontpengék segítik a csatában. Harper a hajó mindenes szerelője. Zseniális elme, aki sokszor kihúzza a csávából hőseinket a technika segítségével. Rev Bem egy magóg úthitű pap.
Fajának tagjai könyörtelen gyilkos teremtmények, akiktől az egész univerzum retteg.
Rev minden eszközzel harcol a sajátjai ellen. Trance egy nagyon titokzatos és különleges kék lány, akiről az évadok során egyre többet tudhatunk meg. Romi az Andromeda csillaghajó mesterséges intelligenciája.
A Harper alkotta gépezet nagyon hasznos társnak bizonyul.
Hőseink a galaxisokat járva sok érdekes lénnyel ismerkednek meg, általában bajba keverednek. Végig harcolnak a magógok, és istenük a Mélység ellen. Az utolsó évadra az alkotók meglépték azt, hogy egy teljesen eltérő szezont rakjanak elénk, mint amilyen az előző négy volt. Nekem személy szerint nagyon tetszett ez az ötlet, jól sikerült kivitelezni.
Az Andromeda azon sorozatok közé tartozik, aminek az összes részét láthattuk Magyarországon is. Az AXN csatorna szolgált helyként a széria számára hosszú éveken át.
Aki szereti az űrben játszódó történetet, a könnyed, de mégis érdekes és drámai húzásokat, annak bátran merem ajánlani az Andromedát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről