Hemlock Grove – Három epizód után…

Felkeltette az érdeklődésemet a Netflix sajátkészítésű misztikus horror szériája, aminek három epizód előnyt tudtam adni, de ennyi nem bizonyult elegendőnek, hogy ébren tudja tartani a kíváncsiságom.
Na, ez persze nem teljesen igaz, de ha manapság az embernek nincsen túl sok ideje, akkor megválogatja, hogy azt mivel tölti. Én nem ezzel fogom…

A trailert elnézve megnyaltam a szám szélét, és a beszámolók is egészen ígéretesek voltak.
Ráadásul második szezont is megszavaztak neki, szóval mire én a megtekintéséhez kezdhettem volna, addigra már volt kellő epizód mennyiség. Ám mégis csupán három részig tudtam eljutni, pedig magamban eldöntöttem, hogy legalább hatig elmegyek. Ezt nem sikerült tartani, pedig furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy mi lehet a színfalak mögött, mi is ez az egész, mi a sztori maga.

Hemlock Grove egy tipikus amerikai kisváros – tökéletes helyszín a misztikus eseményekhez.
A településen, mint valami sötét felleg, uralkodik a titokzatos, rejtélyes és ijesztő Godfrey család, melynek tagjai egytől egyig furák, különösek és rettegettek.
A családfő tragikus sorsáról számtalan pletyka terjeng, az anya (Famke Janssen) boszorkányos módon bánik a férfiakkal, miközben csüng a fián, Roman-en, (Bill Skarsgaard) míg rettentően nagyra és groteszkül csúnyára nőtt lányával alig törődik. Ez a család bármit megtehet a városban, nekik valamilyen okból senki nem mond ellent. A hátuk mögött kicsúfolják őket, kígyót-békát kiabálnak rájuk, de szemtől szembe nem mernek megszólalni. Tartanak a furcsa hatalomtól feszülő emberektől. A háttérben megbúvó titkok leple azonban megmozdul, amikor egy másik család érkezik a városba. Ők a Rumancek família, mely csupán két tagból áll és ők is céllal érkeztek ide, egyik hírhedt rokonuk régi házába. Nem sokat érdemes róluk tudni azon kívül, hogy cigányok – ezt valamiért nagyon hangsúlyozták, feltehetően azért mert a cigányokat mindig is körbelengte valami misztikum – és egy anya (Lilly Collins)-fia családmodellt testesítenek meg. A legkülönösebb azonban mégis az, hogy már rögtön az első epizódban letisztázzák egyes karakterek lényét. Eszerint az ifjú Rumancek (Landon Liboiron) vérfarkas, aki a második epizódban az eddig általam látott legjobb metamorfózist prezentálja.
Közte és a Godfry kölyök között azonnal valamiféle „vonzalom” szövődik, mivel Romanről megtudhatjuk, hogy vérszívó. Nagyon egymásra találnak és ők sem tudnak magyarázatot találni ennek miértjére.
Viszont mindketten érzik, hogy ők ketten fontos személyek és hamarosan szerepet kapnak azokban a borzalmas és rémisztő eseményekben, melyek felbolydítják a városka nyugalmas életét.
Ugyanis a Rumancek család érkezésével egy időben brutális és állatias gyilkosság történik. Valamilyen állat garázdálkodik a környéken és megöl egy fiatal lányt.
A két srác a titokzatos gyilkos nyomába ered, miközben – elég lassan – de kiderülnek a dolgok a város titkos múltjáról, bizonyos karaktereket is jobban megismerhetünk. Nyomozás kezdődik és gyanú vetül több karakterre is, bár már rögtön a sorozat elején megtudjuk mi is a felelős a gaztettekért.

Azonban azt meg kell jegyezni, hogy bár a széria eléggé felfedős hangulatú felütésekkel kezdett, aztán erősen visszavesz (állítólag). Ezt nem tudom megítélni, csak mások elmondása alapján, de három rész alatt is érezhető volt a sorozat lassú üteme. Minden epizódban történt valami extra, ami arra ingerelt, hogy folytassam, de azért sok volt a mellékvágány, a tartalmatlan párbeszéd és már három rész alatt annyi mindent hordtak össze, hogy az egy évadra is elég lenne. Vannak vámpírok, vérfarkarkasok, angyalok, szeplőtelen fogantatás, miegymás. A titkok sorozata a Hemlock Grove, ha az embernek van türelme kivárni. Nekem egy kicsit már kezdett elfogyni a türelmem és a sok tini szereplő miatt kezdett kicsit Vampire Diaries hangulatú lenni, bár ezzel kapcsolatban biztosan tévedek, mert a két szériát nem lehet egy lapon említeni. Ebben megvan, a misztikum mellett, a brutalitás is, ami komolyabbá teszi.
A Netflix jót húzott ezzel a szériával, hiszen megszavazták a folytatást is.
Én ugyan nem követem tovább a sorozatot, de bátran merem ajánlani, hiszen a beszámolók, vélemények alapján egy kellemesen borzongató alkotásról lehet szó. Nekem három rész alapján nem lehetnek túl pontosak a megállapításaim, de ha egy sorozat három rész alatt nem tudott megragadni, akkor erősen valószínű, hogy nem éri meg vergődni vele. Még akkor sem, ha mai napig kíváncsi vagyok rá, hogy miről szól ez a sorozat. Talán majd egyszer, ha időmilliomos leszek, akkor nekiugrok újra.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről