A Walk To Remember (Séta a Múltba)

Mint láthatjátok ez a film is már egy ideje a listámon van, és most megkaptam az utolsó löketet ahhoz, hogy megnézzem, ami/aki nem más volt, mint Shane West. Ugyanis Mandy Moore-ral egyetemben ő a film főszereplője.

Egy újabb gyöngyszem Nicholas Sparks tollából, illetve, hogy pontosabbak legyünk ez a film volt az első adaptációja. Sokan szinte kötelező darabként tekintenek erre az alkotásra, ami nem meglepő, hiszen még azelőtt készült, hogy minden, amit magában foglal klisévé vált. Persze ezt nem Sparks-ra értem, hanem az álomgyár tömeggyártására...

Tovább...

Meg kell mondanom, hogy a címnek nem sok köze van a filmhez, úgy értem a könyvben érthető, hiszen a főszereplő srác úgy meséli el a történetet, mint egy visszaemlékezést, de ennek a filmben nyoma sincsen...

A történet egy amolyan haver-beavatási szertartással kezdődik, ám nem sül el túl jól, ugyanis a srác, aki leugrik a toronyból a vízbe, megsérül. Mindenki hanyatt-homlok menekül, hiszen tilosban jártak. Landon (ő a főszereplőnk) megpróbál segíteni a sérült fiúnak, így egy kicsit később indul el, és a rendőrök elkapják. Persze ez a segítős jelenet ne tévesszen meg senkit. Landon igenis a suli legnépszerűbb és legmenőbb sráca, éppen ezért –és fiatalkorúságára tekintettel- nem rúgják ki a suliból, és börtönbe se küldik, hanem mindenféle szerinte cikis feladatot varrnak a nyakába. Többek között takarítás, fiatalabbak korrepetálása és az iskolai darab főszerepe.

Ekkor ismeri meg a város lelkészének lányát, Jamie-t, aki meglehetősen népszerűtlen és ciki az iskolában. Mindenki az egy szem kardigánján poénkodik, még Landon is. Azonban akármennyire is ciki, de a fiúnak segítség kell a színdarabhoz, így kénytelen megkérni Jamie-t. Aki beleegyezik, ám egy feltételt szab, méghozzá annyit, hogy Landon nem szerethet belé. Akkor meglehetősen nevetségesnek tartja ezt a feltételt, és természetesen megígéri, sőt mi több kijelenti, hogy ez soha nem fog előfordulni.

A színdarab bemutatóján Landon azonban rájön valamire. Megcsókolja a lányt, persze úgy csinál, mintha a darab része lenne. Innentől kezdve tekinthetjük úgy, hogy Landon a „jó útra tért”. Hiszen, szemmel látható a változás, ami lezajlik benne. De a bemutatón még más is történik. Felbukkan Landon apja, aki a bocsánatáért könyörög. De úgy tűnik nem ez volt a megfelelő pillanat. Mindezek tetjébe, még Jamie is kerüli.

Sőt Belinda, Dean és Eric  –Landon egykori menő haverjai – egy meglehetősen gonosz tervet eszelnek ki mind Landon,mind Jamie megalázására. De ezzel csak azt érik el, hogy London és Jamie közelebb kerüljenek egymáshoz. Landon elhívja a lányt egy vacsorára, aki egyből kijelenti, hogy nem lehet, mire L. elmegy a lelkészhez és tőle kér engedélyt. Megkapja, és egy csodálatos estét töltenek el együtt. Jamienek vagy egy listája telis-tele kívánságokkal. Landon amennyit csak tud, megpróbál teljesíteni. Ilyenek például – egyszerre lenni két helyen, tetoválást csinálni. De az első kívánságát nem árulja el.

Őszintén szólva most nagy bajban vagyok, hiszen nem igazán szeretném ellőni a „poént”, viszont akkor nem tudom tovább írni. Szóval most itt abbahagyom az amúgysem túl összeszedett írást és hagyom, hogy mindenkinél elérje a várt hatást. Csak annyit tanácsolnék, hogy zsebkendőkkel szerelkezzetek fel, mert mint azt már megszokhattuk, ezekhez a filmekhez nagyon sok kell!

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről