The Holiday (2006)

Mivel advent első vasárnapja van és én már nagyon hangolódok a karácsonyra úgy döntöttem, hogy a következő négy-öt hétben hozok néhány karácsonyi filmet Nektek! A sort ezzel a lassan klasszikussá váló filmmel kezdem, amit olyan nevek fémjeleznek, mint Jude Law vagy Kate Winslet.

Én még annak idején a moziban láttam először, és soha nem felejtem el, mert az első sor, legszélén ültem, szóval így elég érdekes szögben jöttek a behatások. De azóta már számtalanszor megnéztem, kevésbé éles szögből is! :D

Tovább...

Természetesen a középpontban megint a pasik gonosz szelleme áll, hiszen mindkét főszereplőnk egy nem túl kellemes kapcsolatot szeretne elfelejteni. Iris Angliában teljesen maga alatt van, hiszen a férfi, akit élete szerelmének hitt, bejelentette, hogy hozzámegy egy másik munkatársához. Ugyanekkor Amanda, a világ másik felén, Los Angeles-ben, rájön, hogy a pasi, akivel már össze is költözött, megcsalja. Mindketten valami kiutat próbálnak keresni, egy jó nagy kerülőutat, hogy az ünnepek alatt ne érezzék magukat magányosnak.

Így bukkan rá Amanda Iris hirdetésére, és egy teljes, kéthetes házcserében állapodnak meg, azonnali kezdéssel. Amanda a megérkezéskor némi hóakadályban ütközik, amit kitartóan próbál leküzdeni a magassarkújában. Iris, pedig elképedve veti bele magát a házba, hiszen az úszómedencétől elkezdve, konditermen át, a házimozi rendszerig minden van benne. De úgy tűnik, hogy semmi sem választhatja el őket a tökéletes kikapcsolódástól.

Amanda azonban mindössze hat óra után eldönti, hogy visszautazik, ugyanis a kis istenhátamögötti helyen csak magányosabbnak érzi magát, mint amilyennek általában. Ám ekkor – az éjszaka közepén – felbukkan Iris bátyja, aki maradásra készteti Amandát.

Eközben Iris megismerkedik Amanda szomszédjával, az idős forgatókönyvíróval, és rengeteg időt töltenek együtt. De megismerkedik Miles-szal is, aki nem mellesleg filmzenéket szerez, és egy tökéletes színésznővel jár, már kerek öt hónapja. Miles és Iris egymásra találnak a filmnézés iránti szeretetükben, így sok időt töltenek el együtt különféle hollywoodi klasszikusok megismerésével.

Azt hiszem, nem sok kivetnivalót lehet találni ebben a filmben, csak ajánlani tudom mindenkinek esti filmnézés gyanánt, egy kis forró teával megfűszerezve, kétségtelenül jó ráhangolódás az ünnepekre, főként azoknak, akik olyan megszállottak ilyenkor, mint én! Remélem élvezni fogjátok!! J

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről