Touch 1x01 - Pilot

Még mindig találni néhány olyan újonc sorozatot, amelyek nem a megszokott őszi időszakban kerülnek bemutatásra, hanem valamivel később. Ilyen a Kiefer Sutherland főszereplésével készült Touch is. A FOX új üdvöskéje elég erős résszel kezdett, de nem vagyok meggyőződve, hogy képes maradandót alkotni. A pilotot azonban érdemes minden sorozatkedvelőnek megnézni.

Azon szériák közé tartozik a Touch, aminek bevezető részét nagyon jól összerakták a készítők. Nem akármilyen pilottal állunk szemben. Nagyon aprólékosan és tökéletesen megkomponálva vezették fel nekünk a történetet. Látszik, hogy nagyot akartak alkotni az írók. Minden részletre odafigyeltek, a lehető legtöbb drámát és embereket megmozgató érzelmeket csempésztek a mondanivalóba.

Mint pilot szinte tökéletes volt, mint sorozat nem biztos. Arra gondolok, hogy a színvonal megtartásához ennél is több kell. Nem gondolnám, hogy évadokon keresztül tudnák tartani a tempót, lekötni a nézőt.

Arról van szó, hogy főhősünk autista fia rendkívüli képességekkel rendelkezik. Jake Bohm olyan világot lát maga körül, amit mi még elképzelni sem tudunk. A teljesen antiszociális fiatal fiú egész életében még csak meg sem szólalt, elidegenült az emberektől, akik meg sem érinthetik őt. Még saját apjának sem engedi ezt. Jake a matematika nyelvén kommunikál, látja az összefüggéseket az emberek között. Minden mindennel összefügg, gyakorlatilag bármilyen eseményt lehet előre látni ha alaposabban megvizsgálja.

Martin Bohm (Kiefer Sutherland) nincs könnyű helyzetben. Élete folyamatos harc fia szeretetéért. A nevelés nem könnyű feladat, főleg ha egyedülálló szülőként kell helytállnunk, mindig ételt tenni az asztalra, miközben Jake kiszámíthatatlan.

Az események lassan bontakoznak ki, Martin rájön, hogy fia mire képes. Új célt ad neki Jake, aki embereken próbál segíteni tudásával. Mindezt számokkal kifejezve a külvilág felé. A háttérben meghúzódik két másik történet, amelyek között nincs semmilyen összefüggés kezdetben. A végén a szálak összeérnek egy nagyszabású dráma keretében, amely tényleg nagyon szép és szívszorító lett. Pontosan ebből fakad a bevezető rész zsenialitása.

A nagyon jó nézettség ellenére félek tőle, hogy a március 19-én esedékes folytatás már csalódás lesz. De legyünk inkább bizakodóak. A pilotot mindenki számára csak ajánlani tudom még annak is, aki amúgy nem tervezi tovább követni Martin és Jake kalandos életét.

Összességében egy nagyon jól összerakott bevezetőt láthattunk, ahol az emberi kötelékek és érzelmek domináltak, amik tényleg képesek voltak elvarázsolni a nézőt. Az utóbbi idők egyik legerősebb pilotja.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről