Carnivále 2x12 – New Canaan, CA

Elérkezett hát a pillanat, véget ér ez a remek sorozat! Nagyon nagy kár érte, hiszen még egy ilyen széria nem készült, aminek ennyire magával ragadó lenne a hangulata. Ennyire érdekes és különös lenne, mint a Carnivále. Ahogy azt már említettem a két ellenfél – Justin és Ben – szembenéz egymással és az egyikük el is bukik. Bár az sorozatnak vége, a történet lezárása mégis kétségeket ébreszt.


Szemtől szemben.

A leszámolás, a küzdelem színhelye már több epizód óta adott. Az előző részben meg is érkezett az összes fontos szereplő. A színpad és a díszletek készen áll. A függöny felgördül.

A cirkuszi társulat maradéka nagy tervezgetésbe kezd, hogy milyen módon férkőzzenek közel a veszélyes tiszteleteshez. Az egész egy hatalmas taktikai játék.
Végül annál maradnak, hogy amíg Justint az óriáskeréken szórakoztatják, addig Ben eljátssza ugyanazt a szerepet, amit még Tiptonban. Vagyis gyógyító műsort szerveznek köré. Ám Justint nem lehet ilyen könnyedén megvezetni, az óriáskeréken megérzi a fiú jelenlétét és megmutatkozik az emberek előtt. Kinyilvánítja természetfeletti hatalmát és Hawkins nyomába ered. Az atya nem kíméli az embereket, mészárlásba kezd eszelős dühében, majd végül szembetalálja magát a fiúval.
Ben oly sokszor látott álma valóra válik. A kukoricásba menekül a Szolga elől. Az Ősellenségek egyike nem is tér vissza a kukoricásból.
A szintén sokszor látott fába villám csap.

Mindez alatt megviláglik, hogy van egy nagyon fontos karakter a szereplők között, aki eddig főként mellékes volt a fő történetszál, a kegyetlen harc szempontjából. Ez pedig Sophie!
A lány továbbra is látja édesanyja kísértetét, majd kénytelenül szembesülni Justin valódi arcával is.
A pap előtte is kinyilatkoztatja gonosz hatalmát.
Mialatt a két ellenfél egymást hajszolja, addig Stroud abba a faházba viszi a lányt, ahol Scuddert is tartották. Azt eddig is sejtették, hogy az egykori jósnő fontos karakter, de most egyértelművé teszik, hogy jobban hasonlít Justinra és Hawkinsra, mint azt eddig gondoltuk volna.

Az évadzáró egy hatalmas összecsapást mutat be nekünk, valamelyest kiteljesedik a történet is.
És mivel több rész nincsen, hát kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy ezzel végződik a történet, még ha a zárás csak újabb kérdéseket gerjeszt is. A felfedett titkok helyébe újakat állít.
A vég is folytatást sejtet, hiszen a kukoricás a szemünk láttára sorvad el.

A rész kiváló volt, ez kétségtelen, annál inkább sajnálatos, hogy ez a remek sorozat nem folytatódik.
Ezzel és ennyivel kell beérni. Pedig még mennyi lehetőség rejlett a szériában, a történet még alig-alig bontakozott ki, és folyton újabbnál újabb érdekes, rejtélyes fordulatokkal citeráztak a nézők idegein.
Vége.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről