Vámpírnaplók - 202 - Brave New World

Ti mit tennétek, ha arra ébrednétek, hogy meghaltatok? Ez konkrétan egy olyan kérdés, amit leginkább az aranyköpés-gyűjteményekben szokás olvasni, de Caroline-nak igenis vérkomoly dolog, mondhatni nagyon is életbevágó. Szó szerint.

tovább>>

Katherine még az előző részben megölte Caroline-t, de amíg Jeremy-t az apja gyűrűje "hozta vissza", addig a lányt a szervezetében lévő Damon-vér mentette meg. A különbség csak annyi, hogy Jer életében semmi nem változott meg (kivéve a fejében motoszkáló tudatot, hogy kitörték a nyakát), viszont Caroline vámpírként tért vissza. Első pillanatra ez nem is zavarja meg annyira, kerüli a napfényt, szerez magának vért meg hasonlók, de aztán az új állapotának hála kezd eszébe jutni minden, amit az idősebb Salvatore testvér tett vele. És ezen picit begurul. Éppen ezért a címben szereplő Brave New World Caroline esetében több újrakezdést is jelenthet: visszatérés vámpírként; élet olyan vámpírként, aki embert ölt; vámpírlét Katherine oldalán. Mert most nagyon úgy tűnik, hogy az új vérszívónk a sötét oldalt fogja választani...

Bár Caroline az első egész évadban nem szerepelt annyit, mint most a második részben, de hozzá hasonló cipőben jár Tyler is. Ő ugye apai nagybátyja felbukkanásával egy igazi mentorféleséget kap(hatna), aki úgy tűnik, hasonló problémákkal kűzdött régebben, mint most ő, ennek ellenére mégsem hajlandó igazából segíteni. A Mason által keresett családi "kacat" (egy holdkő) azonban Tylernél van, és ennek felhasználásával talán sikerül majd rávenni az említett nagybácsit, hogy árulja el, miért nem bír magán Tyler uralkodni, és miért csillogott úgy Mason szeme harc közben. Salvatore fiúk is tudják, hogy Lockwoodék körül vmi bűzlik, de akármennyit is poénkodik Damon azon, hogy vérfarkasok nincsenek, sztem az ex-polgármester családjának férfi tagjai akkor is azok. Majd meglátjuk, kinek van igaza.

A többiek háza táján nincs nagy változás. Bonnie továbbra is nagyon erős, és legalább ugyan ennyire utálja a vámpírokat: Damont például majdnem felgyűjtja, Elena az utolsó pillanatban menti csak meg. Ja és Caroline is majdnem meghal, úgy értem végleg, de őt is Elena menti meg, amikor beáll Damon karója, és Caroline szíve közé. Az epizód végére még egy kis romantika is kerül, ami depis hangulattal ér véget, mert Stefan figyelmeztet minket: a bonyodalmak java még csak ez után jön!

Az előző részhez képest kicsit kevesebb most a pörgés, de hát az az évadnyitó volt, ez pedig már nem az. Én kicsit arra számítottam, hogy a második évad a Damon-Elena-Stefan trióról fog szólni, de a lány álláspontja elég szilárdnak tűnik ahhoz, hogy senki ne tudja megingatni. Persze ha belépne negyedik személyként egy nő a történetbe, mondjuk Katherine, akkor ki tudja, mi történne. És Stefan igazából erre célozgatott a beszélgetések során, ha jól értettem. Na majd meglátjuk.

Ami nagy megkönnyebbülés, hogy bár szóba került a galambocskák között a jövő, de (egyenlőre?) meg sem fordul sem Elena, sem pedig Stefan fejében az, hogy a lány is átváltozzon. Nyilván előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz a téma, és kíváncsi vagyok, akkor mi lesz az érintettek véleménye, de egyenlőre csak élvezem, hogy végre egy ember-vámpír kapcsolatban nem az a fő kérdés, hogy legyen-e nagy esemény. Aztán, hogy ez meddig lesz így, azt nem tudom. Valakinek valami tipp?

Az epizód screenshotja:

0

Stefan, nem Stephen.

Stefan, nem Stephen.

Jogos, köszi! JavítomVicces,

Jogos, köszi! Javítom
Vicces, hogy egyik héten még tudom, hogy kell írni, pár nap múlva már nem... Rohamosan öregszem :P

A címben is van elírás. A

A címben is van elírás. A szövegben Brand New World, a címben Brave new world szerepel. :)

Ez is jogos!Jézusom, van,

Ez is jogos!
Jézusom, van, amit nem rontottam el?! :[

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről