Smallville - S02

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <! /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} -->

 

<!--[endif]-->

Most, hogy véget értek az ünnepek és mindenki kiheverte az akut bejgli és szaloncukor mérgezését ideje újra munkába állni és folytatni kedvenc Superman-ünk ifjúkori kalandjainak krónikáit a 2. évaddal. Az előző szezon egy érdekes eseménysorral zárult, a meteormutánsok fővárosát ezúttal ugyanis egy természeti katasztrófa (tornádó) sújtotta, ami az autójával együtt elragadta, hősünk vágyainak tárgyát, Lana-t. Clark persze egy másodpercig sem habozott és besétált a forgószélbe. Az új évad első része pedig pontosan innen veszi fel az eseményeket. Lássuk hát mi történik hőseinkkel, az új epizódokban.

 

A folytatás...

A tornádó okozta pusztítás helyreállítása után sem tétlenkednek hőseink, hiszen Smallville továbbra sem az az unalmas kisváros aminek tűnik, hiszen itt mindig történik valami. Az írók azonban ezúttal úgy tűnik megpróbálták előrébb taszigálni az eseményekkel és a szokásos kriptonitszörnyek mellé ezúttal kapunk egy főszálat is. Clark ugyanis még mindig nem tudja, hogy ki (mi) ő és, hogy tulajdonképpen honnan is származik. Mi persze tudjuk ezt, de talán ezért is gondolták úgy az alkotók, hogy egy kicsit átdolgozott formában tárják elénk ezt a történetet.

 

Clark ugyanis egy félresikerült motorozgatás során felfedez egy barlangot, ami a közeli rezervátumban élő indián törzs tulajdona és öröksége (legalábbis ők azt hiszik). A fal tele van ismeretlen írásjelekkel, amik egy ősi indián legendát mesélnek ami, nagyon is emlékezteti Clark-ot… saját magára. Az évad sztorivonala tehát a barlang és a körülötte tornyosuló rejtélyek megfejtése körül forog. A dolgokat nehezíti, hogy a Luthor család is érdeklődik a lelet után, amiből szintén elég sok bonyodalom származik. Apa és fia verseng a titok megfejtéséért, nem mindig törvényes eszközökkel.

 

Persze töltelékrészekkel is találkozhatunk amik igazából sehová sem vezetik a cselekményt, de időnként egész érdekes epizódoknak bizonyulnak. Ilyenek pl. Clark első találkozása a piros kriptonyt-tal, ami meglepő hatással van rá, előhozza a rejtett, sötét énjét, ilynekor eltűnik minden gátlása és erkölcsi érzéke. Igazából ez csak itt tűnik mellékes történetnek, azonban a piros kavics később még többször elő fog kerülni.

 

Íróink persze a karakterek fejlődéséről és a köztük zajló eseményekről sem feledkeztek meg. Clark és Lana egymásra találását az is segíti, hogy a lány barátja, az élsportoló Whitney, mint fő akadályozó tényező, végre eltűnik a képből. Chloe persze továbbra sem tette túl magát Clark-on, aminek sokszor kínos csend és némi bizalomhiány az eredménye. Clark pedig a barlangban egyre inkább közelebb kerül, ahhoz, hogy megtudja ki is ő és milyen sorsot szántak neki a Földön. Ebben segíti Dr Swann, akit nem más, mint az örök Superman, az ilyenkor már sajnos elég rossz fizikai állapotban lévő Christopher Reeve alakít. Ő az egyetlen aki el tudja olvasni az írást a barlang falán és ő tárja fel Clark előtt a múltját és a lehetséges jövőjét.

Aminek pedig én személy szerint kifejezetten örülök, hogy ebben az évadban sokkal nagyobb szerepet kap a korábban csak epizódonként feltűnő Lionel Luthor. Ő lép elő a sorozat fő nemezisének és ez még egy jó ideig így is marad majd. Az eseményeket emellett az ifjabb Luthor magánélete is bonyolítja, aki végre hosszabb kapcsolatba kerül egy csinos doktornővel, aki hozzá hasonlóan szintén nem egyszerű eset.

 

A szezon befejező részében pedig a készítők olyan dolgot léptek meg, amit álmunkban sem gondoltunk volna és szembefordul minden eddigi Superman feldolgozással és történettel amit eddig láttunk és teljesen új, meglepő irányba viszi tovább a sorozatot. Clark ugyanis, mindentudásnak a birtokában szembefordul az apjával Jor-El-lel és mindent és mindenkit hátrahagyva piros kriptonittal a kezén Metropolisba szökik és elfut a végzete és Jor-El tanításai elől.

 

Összességében a Smallville második évada minden szempontból felülmúlja az elsőt. Végre kaptunk egy érdekes fő történetvonalat, bonyolódnak az események, választ kapunk jó pár kérdésre és amúgy is lényegesen mozgalmasabb eseménydúsabb szezont kapunk, jó néhány meglepetéssel. A szereplők színészi képességei is fejlődést mutatnak. A betétzenék pedig még mindig remekül vannak összeválogatva, ami a későbbiekben is védjegye marad a Smallville-nek. Azon a pár, kevésbé érdekes töltelékepizódon pedig csak simán túl kell esni, hiszen itt még nem is vészes a mennyiségük, később ez sajnos lesz rosszabb is. De azt majd akkor és ott. Hamarosan pedig jelentkezem a harmadik évad összefoglalójával.

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről