Carnivále 1x7 – The River

A vándorcirkusz nem áll meg, városról városra halad, hiszen pénz nélkül még ők is éhen halnak.
De most nem a társulat tagjainak élete a lényeges! Eddig főleg így volt, de az évad felénél változott a felállás és Justin több szerepet követelt magának. A karakter személyiségfejlődése megkezdődött.
A történet ismét megtorpan egy kissé, nem derülnek ki sorsfordító elemek, de pár érdekességgel ismét segítenek a nézőkön.

Az Atya, a Fiú és a Rádió.

Bevezetőmhöz igazodva kezdjük hát középkorú papunkkal, aki a rész elején öngyilkosságot kísérel meg egy hídon. Ám a jó atya túléli a zuhanást, bár erősen megviseli a trauma. Egy folyó partján küszködik, ahol azonban nincs egyedül. Akad ott még két nagyon különös gyermek is. Egy fiú és egy lány.
E két csemetéről ki is derül, hogy kicsodák, még pedig Iris tolmácsolásában, mivel Justin furcsa mód, a későbbiekben visszakerül a hídra…
Nővérét ezalatt felkeresi az előző részben bemutatkozó Tommy Dolan, az utazó riporter, aki szeretné felkarolni a bátyja történetét. Meg magát Irist is, hiszen finoman flörtölnek egymással. Az újságíró segítségével megszorongatják a tanácsnokot élő adásban, dőlni kezd az adomány, új templom is lesz, minden amit csak akarnak. Egyedül Justin nincs meg.

A cirkuszban ezzel szemben nem zajlik úgy az élet, már ha a történetet veszem, mert azért vannak események.
Egyre többen hagyják ott a társulatot, mivel elégedetlenek az útiránnyal, a fizetéssel, a lehetőségekkel, az eddig történtekkel. A katasztrófa sújtotta Dreifuss-család is lelépne, vinnék magukkal az anyjától szabadulni akaró Sophie-t is, de végül még sem mennek el. A család széthúzása is megkezdődik.
Amíg a két lány (Sophie és Libby) egyre jobb barátnővé válik, addig Stampy és felesége egyre jobban elhidegül egymástól.
Ben csupán annyival veszi ki a részét az epizódból, hogy összeverekszik a kígyótáncos, Ruthie fiával Pete-tel és eltöri a karját. Majd a bűntudattól hajtva, úgy dönt megszegi fogadalmát és meggyógyítja a srácot.
Ismét egy tartalmasnak mondható, de inkább átvezetőként értékelhető epizód, mely ugyan egy fordulópont, a hatodikkal együtt, de mégsem tartalmaz túlzottan fordulatos vagy izgalmas eseményeket.
De, mint már említettem akadnak érdekességek!
Akit magával ragadott a sorozat hangulata, az biztosan nem fog csalódni. Az előző részekhez viszonyítva kicsit visszavettek, – na, nem a történetszövés sebességéből, mert az továbbra is borzasztó lassú – hanem az intenzitásból.
Ám az külön tetszett, hogy most inkább a másik főszereplő, Justin került előtérbe.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről