Carnivále 2x2 – Alamogordo, N.M.

Megkezdődött tehát az új évad, egy remek első résszel. De azért Daniel Knauf és társai nem hazudtolták meg magukat. A második epizód visszavesz az iramból. Ennek ellenére halad a story és előre mutat. Más lesz ez az évad, annyit már is elmondhatok.

A Banya szavával élve…

Az évadkezdés elég intenzív volt, ehhez mérten a folytatás visszafogottabb.
Ám azért akadnak itt érdekességek…
Justin elkezdi kibontakoztatni a munkáját és a rádiót felhasználva toborozz az embereket, ennek hatására egy rab meg is szökik, aki a későbbiekben kapcsolatba lép az atyával és annak jobb keze lesz.
Időnként „sötét” tekintetű papunk, pedig elmélyülten tanulmányozza Mátyás Evangéliumát.
Az új templom építkezései is megkezdődnek. A neve pedig Új-Kánaán lesz.
Justin fura, természetfeletti hatalma ebben az epizódban is megnyilvánul, ennek pedig szegény cselédlány issza meg a levét. Minek után a férfi tisztában van a valódi énjével, éjszakánként el-eljár és értő, női kezek segítségével eleget tesz a végzetének.
Vagyis magára tetoválja a Fát.

Ezzel párhuzamosan Ben Alamogordo-ba tart, ahol felkeres egy Kerrigen nevezetű férfit, aki azt sajátos festményt készítette, mely a Templomosok klubhelyiségében lóg. Mint kiderül a festőt egy elmegyógyintézetben tartják bezárva, ahol mindent teleaggatott különösebbnél különösebb rajzokkal. A képek főként a Tetovált embert ábrázolják, illetve a Fát. Hawkins nem tud kiszedni túl sokat az összefüggéstelenül hablatyoló, zavart agyú művészből.
Egyetlen kifejezésen tud elindulni. „A Banya szavai.”
Ez nem mond túl sokat, de nem kell aggódni, hamarosan fény derül erre is…
Az összezavart fiú visszafelé menet ráakad Sophi-ra és visszaviszi. A Főnökség pedig folytatja Ben befolyásolását és mentorálását. Megosztja vele a Szolga kilétét, természetét és kifejezi félelmét vele szemben. A lényeg, hogy a riasztó lény a függöny mögött retteg a Tetovált Férfitől és attól tart már nincs esélyük diadalmaskodni felette. Továbbá már az élet is kezd elfogyni belőle. Haldoklik.
De nem hagyja, hogy Ben segítsen rajta!
Apropó, a legutóbb személy, akin a csodás képességgel megáldott/megvert fiú segített - Ruthie – olyan embereket lát maga körül, akiket már jó régen nem. Akik talán halottak…
A második évad nagyon érdekes lesz, és még csak az elején tartunk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről