Carnivále 2x1 – Los Moscos

Egy évad már lement. Sokat nem tudtunk meg. A másodikkal sem lesz ez másként, de mégis, valahogy sokkal eseménydúsabb a történet a következő 12 epizód alatt. Ebből most az évadkezdővel foglalkozom, ami teljes mértékben ott folytja, ahol abba hagyták.

„Fivéreim és Nővéreim…”

Mielőtt bármi is elkezdődne, ismét Samson-t látjuk, ahogy a gonoszról beszél, pont mint az első évad első epizódjában. Az ő rövid bevezetője után ismét a Vámdorcirkuszban vagyunk.
Mint azt tudjuk az évadzáróban történtekből, Apollonia benn égett a kocsijában, Sophie megmenekült ugyan, de nem találja a helyét.
A Főnökségből, eddig árnyakat láttunk és a hangját hallhattuk. Az új évadban megmutatják nekünk a kezét, amivel Hawkinst akarja visszatartani. Ettől Ben-nek különös hallucinációja lesz, amiben magát, Justin-t és egy atomrobbanást lát. Erről az ijesztő lényről, aki a cirkusz vezetéséért fele, kiderül hogy kicsoda. Ben már több álmában találkozott vele. Az egyik próféta ő, és közli a fiúval mit kell tennie.
Erről szól javarészt az első évad. Meg kell találnia Scuddert mindenáron és végeznie kell a Prédikátorral, akit látni szokott, vagyis Justint.
Bizonyára emlékeztek még arra, amikor a Főnökség arról beszélt, hogy Ben egy az „ő fajtájukból”.
Ezt látszik alátámasztani, hogy amikor megvágja magát a vére színe piros helyett kékben pompázik.
A kékvérű srác Samson segítségére támaszkodik. Ellássák Lodz tetemét, majd Ben ismét ellátogat a Templomosokhoz. Ám betörés közben megzavarja az egyik tag. A fiú Scudderről kérdezi, majd észreveszi a furcsa képet a falon, amin a tetovált férfi látható a kukoricásban.
A festményt egy bizonyos Kerrigan készítette, aki jelenleg az alamogordoi elmegyógyintézetben lakik.
Hawkins oda indul, hátha kideríthet valamit.

Justin sem tétlenkedik az évadnyitón. A papunk rájön, hogy ő a Szolga, ő a tetovált ember és egy kínai hölgy segítségével fel is díszíti a testét a jól ismeret fa szimbólummal. A hallucinációk őt sem kímélik.
Először egy fát lát, majd egy furcsa, gyárszerű építményt. Ennek később nagy szerepe lesz, mert Justin a valóságban rálel a látomásaiban szereplő fára. Úgy dönt, hogy ott építi fel az új templomát.
Mentora, Norman, pedig agyvérzést kap, ezért innentől kezdve Justin és Iris ápolja.
Dolan sem hagyta abba a tűzeset utáni nyomozását, gyakori látogató az Atya házában.
A rész elején látott szemüveges férfi is megjelenik Justin otthonában és egy Mátyás Evangéliuma nevű kötetet ad neki. Megoszt vele pár érdekes dolgot, és elmondja neki, hogy mindenképp meg kell ölnie Scuddert és vigyáznia kell a látomásokban szereplő kölyökkel.
A story folytatódik a szokásos stílusban, de az nyitányban azért elég sok mindent megmutattak nekünk, számos dolog kiderült, felrebbent a fátyol a titokzatos háttér bizonyos részeiről.
Jövő héten a folytatása következik…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről