Carnivále 1x5 – Babylon

Ugyan Karácsony  van, de csütörtök is, ehhez híven újabb rész elbeszélése követezik a vándorcirkusz különös történetéből. Mint az a címből is látszik, elérkeznek a rettegett Babylonba.

Lássuk…

 A város felé tartva találkoznak egy helyi lakossal, aki éppen elhagyja a települést. Rövidesen kiderül, hogy nagyon várták már a cirkusz megérkezését. A társulat elégedetlensége stagnál, de nem akarnak sokáig itt időzni. Sophie és az édesanyja között is egyre feszültebb a helyzet, míg Ben és Lodz is folytatja kis misztikus keringőjét. A babyloniak nem nagyon hallatnak magukról és Samson úgy dönt, megengedi, hogy szórakozzanak egy kicsit az ő kontójára. Bemennek hát a városba inni, mulatni és táncolni. Az egyre jobb barátságot kötő Libby és Sophie inkább moziba mennek, ahol a kocsmároson kívül még egyetlen emberrel futnak össze.
A bányászváros egyetlen kocsmájának pultosa pedig nem más, mint a rész elején látott jómadár, aki éppen elhagyta a várost. Elmondása szerint képtelen volt itt hagyni.
Amikor már éppen felmerülhetne bennünk, hogy hol a fenében vannak a lakosok, akkor a készítők megmutatják nekünk őket. Ameddig társulat tagjai benn hepajkodnak, számtalan bányász bámulja őket odakintről. Különös…
Ben ezalatt valahogy elkeveredik és a bánya járatokban köt ki, ahol nekiáll bolyongani.
Megtudja, hogy jó nyomon jár, Scudder élt itt egy darabig, de miután megölte az egyik bányászt, menekülnie kellett.
Ben valamelyest újraéli az eseményeket, majd egy különös feliratra lesz figyelmes.
Elárulom, hogy az abszolút kiolvashatatlan felirat hamarosan teljesen érthetővé válik.
Ezzel párhuzamosan a babyloni népek megérkeznek estére a cirkuszhoz. Ám az éjszaka tragédiába torkollik. A Dreifuss család sztriptíze közben, a meztelen testek látványára elszabadulnak az indulatok.
A fiatalabbik Dreifuss lányt, Dora-May-t megcsonkítják, felakasztják, és a homlokába vésik, hogy: Ribanc.
Egészen különös részről van szó és annak fényében, hogy a következő epizód is Babylonban játszódik csak még érdekesebb lesz. A hatodik résszel egybekötve érdemes megnézni, hiszen ez a rész inkább amolyan előkészítés.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről