Carnivále 1x6 – Pick A Number

Idei első bejegyzésem, mivel csütörtök van, hát egy Carnivále folytás lett. Igen érdekes résszel halad tovább a story. Az előző rész csupán felvezette a most következőt, mely szintén Babylonban játszódik. Mi több, ott folytatódik, ahol az előző abba maradt. Betekintést nyerhetünk a Cirkusz egy különös hagyományába, a „kocsi elé állításba”, illetve Justin testvér is megkezdi az igazi átalakulását.

Folytatás…

Az ötödik epizódban igen szomorú esemény történt. Dora-May-t, a sztriptíz táncost valaki megölte.
A Dreifuss család érthető okokból kétségbe van esve és siratja elvesztett családtagját, mindenáron meg akarják találni a gyilkost, vagy legalábbis valakit muszáj „a kocsi elé állítani”.
A férfiak felkerekednek, hogy előkerítsék a gyilkost, vagy legalábbis egy bűnbakot, de a város teljesen kihalt, sehol senki. Ám ahogy lezajlik a szerencsétlenül járt lány temetése, felfigyelnek egy emberre, aki a dombon baktat. Ő az előző részben is látott csapos és ismét a várost szeretné elhagyni.
Úgy alakul, hogy őt „állítják a kocsi elé”. Ez a kifejezés pedig egy különös igazságtévő rituálét takar.
Ennek során egy rozoga kézikocsival háromszor körüljárják a vádlottat, majd választanak vele egy számot egytől hatig. Itt kerül elő egy colt. Azt hiszem, tovább nem is kell magyaráznom…
Ám csóró pultosnak masszív mákja lévén, életben marad és a szokásjoghoz híven el is engedik.
De valamivel később Samson visszatér Babylonba. Scudderről kérdez és a helyi lakosokról, a bányáról.
Nagyon érdekes csavart vet itt a történet, a kocsmáros hátborzongató dolgokról beszél, majd a kis növésű cirkuszigazgató igazságot szolgáltat. Ezalatt Ben tovább bolyong a bányában, ami aztán hirtelen egy lövészárokba torkollik. Ha ez eddig nem lenne elég furcsa, akkor nagyjából ugyanaz játszódik le, amit eddig az álmaiban, a bevillanásokban láthattunk.
Pár újdonságot azért meg lehet figyelni.
Az egyenruhát, a cirkuszi medvét és egy ismerős figurát, aki jelenleg is a Cirkusz társulatának tagja…
Persze aztán kiderül, mi is volt ez az egész. Legalábbis olyan mértékben, ahogy ezt eddig megszokhattuk. Tehát nem nagyon…
Papunk story-ja is folytatódik, az ő életében gyökeres változások zajlanak le ebben a részben.
Az párhuzamos történetében is történt egy tragikus katasztrófa. Leégett az új templom, és benn égtek az árva gyermekek is. Justin kissé megzuhan és imádkozik folyamatosan. A gyerekek megmutatkoznak neki a romok között, ő pedig leveszi a fehér gallérját és útra kel. Egyfajta révült állapotban hagyja maga után a mérföldeket, míg nem egy tábortűz körül látjuk viszont, ahol csavargók mesélik el egymásnak a történetüket. Ám köztük ott ül egy későbbi szereplő is, egy riporter, Tommy Dolan, aki egy rádiónak dolgozik.
Őt Robert Knepper alakítja, akit mostanság, többek között, a Heroes-ban szerepel, de ismerhetjük még a Prison Break-ből is. A következő adás alkalmával elbeszéli az atya által mondottakat. Ez a további részekben nagyon fontossá válik majd. Így az első évad felénél tartva, nem sok mindent kötöttek az orrunkra.
Sőt még csak a felszínt kaparhatjuk meg.
Hasonlóképpen lesz ez még egy darabig…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről