Carnivále 2x5 – Creed, OK

A sorozatot, önmagához képest, elkapta a gépszíj és folyamatosan egyre újabb és érdekesebb dolgokra derül fény. Gyakorlatilag az évad felénél járunk, de még mindig nem látni a végét a furcsaságoknak. Nem is fogjuk, de ez már más kérdés…

Folytatás…

Ben-t ismét álmok gyötrik, amelyek a megszokott módon homályosak, sejtelmesek, érthetetlenek. Gyötrődve kutatja apja nyomát, miközben még azt sem tudja, hogy miért kell megtalálnia. Scudder egyre elérhetetlennek tűnik, bár a fiú forró nyomon halad. Hiszen a pletykák ellenére az férfi mégsem halott.
A halotti maszk adja a lehetőséget a kutatás folytatására, hiszen Hawkins így eljut egy idős férfihez, aki halotti maszkok készítésével foglalkozik.
Olyan sokat nem tud mondani az öreg, de elég furcsán viselkedik, mi több, elkábítja a fiút és az ő arcáról is készít egy gipsz másolatot.
Nem Ben azonban az egyetlen gyötrődő karakter a sorozatban, hiszen Ruthie-t a holtak látványa kínozza.A részben meglátja Appolloniát a lánya, Sophie mellett, majd ezt be is vallja a lánynak.
Talán ez az egyik dolog, ami arra készteti a volt jósnőt, hogy ismét a kártyához forduljon.
Minden esetre Sophie újra kézbe veszi a paklit, és rögtön jósol is a visszatérő Hawkins-nak.
Emlékezhetünk, hogy a fiú eléggé ódzkodott a kártyajóslástól, ám most bele megy, és ugyan az történik, mint legutóbb. Látomásai támadnak.
Justin-ról pedig megtudhatjuk, hogy nem csupán Új-Kánaánt építgeti és gyűjti a nyájat, hanem kiterjeszti a hálózatát is, kémek és segítők terén.
Ott van egyszer a börtönviselt férfi, aki Scudder nyomában kajtat. Róla megtudtuk már, hogy nem az a kifejezett angol úriember, nem riad vissza a gyilkosságtól sem. Ő most jelenleg a Társulat környékét figyeli, hátha összeakad Ben-nel.
De nem ő az egyetlen lényeges szolgája az atyának! Ott van még a maszkkészítő, aki rövid időre foglyul ejtette a fiút és elkészítette az arca másolatát. Mindezt azért, hogy azt elküldhesse Justin-nak.
Mert egy ilyen maszknak csodás hatalma van. A pap ezáltal Ben szemén keresztül láthat.
Iris pedig nem bírva tovább, bevallja mit tett és fel akarja adni magát a rendőrségen.
Mi lesz még ebből?
Annyi bizonyos csak, hogy a folytatás Damascus-ban vár minket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről