Carnivále 1x11 – Day of the Dead

Hamarosan vége az első évadnak és a finálé előtti rész még Carnivále-os mértékkel mérve is szürke volt. Az ember azt hinné, hogy legalább az utolsó előtti rész bevezeti egy kicsit az évadzárót, ahol azért illik valamit felmutatni. Ehhez képest a 11. epizód talán az évad legérdektelenebb momentuma.

Nos, nos…

Mint azt tudjuk, a Cirkusz Mexikóhoz közel táborozik, ahol éppen Fundango napi ünnepségek vannak.
Ez remekül illeszkedik a sorozat eddig képviselt hangulattípusához. Ben is a városban téblábol, különös dolgok esnek meg vele, de mind közül a legfurcsább egy templomban történik.
Itt a fiú meggyón, de fülke túloldalán nem egy pap üldögél, hanem maga Scudder.

Ezalatt a Társulat élete is tovább bonyolódik. Sophie-nak izzasztó és egyben bizarr hallucinációja támad Liby és az ő főszereplésével. Ám a jósnő lányának szerepe ebben az epizódban kiszélesedik.
Elég sok jelenete van ebben a részben.
Többek között vallatóra fogja az anyját, annak megerőszakolásának kérdésében, jósol Stampy-nak, aki így rájön a furcsa szerelmi háromszögre közte Rita-Sue és Jonzy között.
Lodz pedig vásárol egy kígyót, amivel Ruthie életére tör. Hogy ezzel mi az igazi célja sejthető, ugyan de konkrétan csak a következő epizódban derül ki.
Ben megpróbál segíteni a kígyótáncoson, de életében először csődöt mond.

 

Justinnal ismét alig történik valami, bár meg kell hagyni érdekes beszélgetések zajlanak le az őt körülvevő személyek között. Norman, öreg mentoruk, Iris-szal osztja meg aggályait, Dolan sem nyughat és nyomozása végre eredményre vezet. Kiderül hát, hogy ki a felelős a templom felgyújtásáért és a gyerekek kegyetlen tűzhaláláért. A riporter és Iris között már eddig is érezhető volt egy fajta érzelmesebb kapcsolat lehetősége. Ám most csókban forrnak össze.

Elég rövid bejegyzés lett, nem igaz? Ez azért van, amit az elején említettem. Egy szürke, valamivel átlag alatti epizód volt ez. Nem történtek döntően fordulatot hozó események, akadtak érdekességek, – ahogy általában szokott – de valódi előrehaladás nem történt.
Annyit azonban máris megígérhetek, hogy jövő héten, amikor az évadzáróval jelentkezem, egy sokkal izgalmasabb rész kerül majd a terítékre. A befejezés előtti rész csalóka, nincs bevezető jellege, elülteti a port, hogy annál erőteljesebb lehessen a vég…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről