Carnivále 2x8 – Outskirts, Damascus, NE

Az előző részben sorsdöntő események zajlottak le. Ebben a részben nem fognak, de mindettől függetlenül meglepő és érdekes dolgokkal találkozhatunk.
Meg lett Scudder is! Ám nem lehet sokáig a babérokon üldögélni…

Közelítő végzet…

A múltkor ott hagytuk abba, hogy Ben megölte a Főnökséget és rátalált Scudder-re.
Ám Peljakova még utolsó erejével megérinti Hawkins-t, akinek ettől látomása támad melyben az egykori orosz katonával áll a Fánál. Előkerül a megszentelt tőr, mely kék vért fakaszt a törzsből.
Kifejezetten érdekes, és a későbbiekben fontos jelenetsor ez.
Ezt a kis intermezzót kihasználva Scudder meglép és Stroud karjaiban köt ki, aki nem totojázik, és már rögtön viszi is urához és parancsolójához, Justin testvérhez.

Ben egyre több mindent kezd megérteni – a nézőkkel ellentétben – amikor is a Főnökség teste nyomtalanul eltűnik, ám a paraván mögött feltárul egy a fiú számára új és érdekes világ.
A különös lény minden személyes tárgya, emléke, tudása ott van. El is kezdi hát átnézni a talált tárgyakat, hátha ráakad valami nyomra, vagy lehetőséget kap Scudder megtalálására.
Ennek köszönhetően a fiú új képességekre ébred . Ráérez merre megy Stroud és foglya.
Samson segítségét kéri, elmondva neki mindent, de a kis növésű cirkuszigazgató nem hajlandó együttműködni. Van így is elég gondja, hiszen a Társulat háza táján kezd felborulni a rend.
Samson azonban nem sokáig kételkedik, hiszen rátalál a még régebben említett kocsira, mely eddigi tudomása szerint nem is létezik. Megbékél hát és segít Ben-nek.

A fiú ezalatt megtanulta, hogyan láthat Stroud szemén keresztül, megtudva hová tartanak.
Útra kelnek, mi több sietve, hiszen történik egy baleset az óriáskeréken, aminek következtében meghal egy nő. Attól tartva, hogy a lincs hangulat okán talán komolyan bántalmaznák Jonesy-t, sebesen felszedik a sátorfájukat.
Justin sem üldögél nyugodtan, hiszen Hawkins látomásával egy időben neki is rohama lesz.
Ez nyilvánvalóan Ben aktivitásával és földrajzi elhelyezkedésével van összefüggésben.

Vagyis a Cirkusz már nem lehet messze!

Hamarosan lezajlik majd a katartikus találkozás a Jó és a Gonosz között!
Papunk nem elégszik meg csupán annyival, hogy Mátyás Evangéliumát bújja. Belekezd a hatalmának kiterjesztésébe. A politika útjára lép, tehát. Sajnos ennek a szálnak nem marad ideje kiteljesedni…
A végére hagytam egy érdekességet, pont mint a készítők. Ki tudja mi történt Sophie-val?
A rész végén kiderül… és elég meglepő!
Van azért még meglepetésem. Ez pedig a Ben-Torinói lepel párhuzam. Az, hogy Ben „fajtáját” már említés szintjén taglalták, csupán előkészítése volt ennek az epizódnak…
A történet egyre izgalmasabb, érthetetlenebb, de egyben mégis összeilleszthető egy pár mozaik.
Még négy rész…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről