Carnivále 1x12 – The Day That Was The Day

Elérkezett hát a pillanat, és a Vándorcirkusz első évadjának lezárása. A 12. epizód méltó is egy szezon zárásához, hiszen érdekes, drámai, a jövőben sorsfordító események következnek be.
Az első évad amolyan bevezető szerűség, mivel a másodikban azért nagyobb a hangsúly a magyarázatokon. De még így sem válik minden érthetővé, szóval az egész olyan Carnivále-os!

„AVATAR”

Mint azt a bevezetőben említettem, az évadot úgy zárják le, hogy hintenek a nézőknek némi morzsát. Kiderül pár olyan dolog, amin már el lehet indulni, amin gondolkodhatunk és saját elképzeléseink alapján alakíthatjuk ki, miről is szól a sorozat és mi is bújik meg a háttérben.

Az előző részben Ruthie meghalt és Ben nem tudott neki segíteni. Ezért a fiú fogja magát és Lodz-tól kér segítséget, aki viszont rögtön a Főnökség elé viszi. Egy teljes szezon alatt, most jutottunk el odáig, hogy valamit láthatunk is a rejtélyes vezetőből.

Ott megtudja, hogy a képessége – amit ő áldás helyett átoknak tart – egy szabály szerint működik. Egyetlen, de annál fontosabb szabályt kell szem előtt tartania.
Ahhoz, hogy életet adhasson, el is kell vennie valahonnan.

A Főnökség saját kocsijában lezajló beszélgetés elég fontos és rendkívüli. Említést tesznek arról is, hogy Ben a „mi fajtánkba” tartozik.
Ember egyáltalán? Az volt valaha is? Megtudjuk azt is, hogy a sorozat első részeiben látott bánya felirat, mit jelent valójában…
Persze a társulat embereinek élete sem áll meg. A Dreyfuss-családban egyre szélesebbek az ellentétek.
Stampy és Rita-Sue házassága válságba kerül.
Míg lányukat, Libby-t, Sophie használja fel a bosszújához, amit Jonsey-n szeretne állni.

Apollonia pedig megkísérel végezni a lányával. Magukra gyújtja a kocsijukat, de Jonesy kimenti Sophie-t. Az ágyhoz kötött jósasszony azonban benn ég. Ben vívódik, hiszen nem maradt sok ideje, hogy Ruthie-t visszahozza az élők sorába, de képtelen bárkit is feláldozni ezért. Ezért azt a megoldást választja, hogy saját életét adja fel a kígyótáncosért. Ezt viszont Scudder nem hagyhatja annyiban és közbelép. De Ruthie a rész végén mégis feléled, amiben a Főnökség keze erőteljesen benne van!
Valaki az intrikák áldozatává vált.

Justin sem tétlenkedett az évadzáró alatt. Próbálkozik, hogy maga mellett tarthassa bűnös nővérét, de már a saját céljainak elérésén dolgozik. Normant, öreg mentorát megkéri, hogy végezzen vele, de az idős pap nem tudja megtenni. Majd Justin szeme elsötétedik, ahogy azt már egy párszor láthattuk és azt mondja:
„Közeleg az Armageddon!”
Az az érzésem, hogy ez egy felettébb érdekes és izgalmas második évad lehetőségét villantja fel.
Jövő héten a második és egyben utolsó széria első részével jelentkezem majd.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről