Carnivále 2x9 – Lincoln Highway

A régi szálak mellé, új szálak szövődnek. A történet lassan halad a végkifejlet felé, – már csak három epizód – de a készítők ismét megkavarják, az egyébként sem álló vizet. A Végzet szaga immár érezhető.
A cirkusz közelít, Ben és Justin hamarosan szembekerül egymással.


„Highway to hell!”

Számos érdekességet tartogat ez a rész is, mindkét szálon (Ben/Justin) történnek érdekességek.
Justin álmot lát, melyben a kukoricásban menekül. Ez is szokatlan, mert eddig Ben-t láttuk, ahogy a tengeriben rohan. Ám most a pap fut ész nélkül, míg ki nem jut, és szembe találja magát a cirkusz látványával. Norman állapotában lényeges javulás állt be, ki is fejezte ellenszenvét Justin irányában, erre a fiatalabb tiszteletes durva megtorlásban részesítette idős mentorát.
De meglepő fordulatként tapasztalhattuk, hogy Norman szövetkezik Iris-szal, még pedig Justin ellen.
Ez ugye ismét egy váratlan fordulat, hiszen eddig Iris mindenben támogatta és szerette testvérét.
Úgy látszik, ő is kezd rájönni, hogy öccsével valami nincs rendben, valami végleg megváltozott benne.
Iris egyébként jól meg van. Most, hogy a fekete felhő – a gyanú, hogy ő végzett a gyerekekkel – elvonult a feje felől újabb gyilkosságot követ el.
Az atya szekere is rendben gurul, hiszen kezdődő politikai pályája ígéretes, nyája egyre csak gyarapszik és még egy új bejárónője is van: Sophie.
A jósnő lánya ugyanis elhagyta a Társulatot, és az előz epizódban megjelent a Crowe-házban.
A végére ismét Norman, aki oly mértékben rendbe jött, hogy a mise közben megpróbál végezni Justin-nal. De nem sikerült neki…

Ben ezalatt új képességekre tett szert, kutatja a nyomokat, amikről nem is sejti, hogy hová vezetnek.
Ennek köszönhetően jut el Cheyenne-be.
Ez azért válik fontossá, mert Jonesy elkövet egy baklövést, aminek köszönhetően baleset történik az óriáskeréken. Egy nő meg is hal, a fiát is csak Ben tudja megmenteni. Samson gyorsan dönt, a lincshangulat is gyorsan felhorgadhat, szóval pakolnak és mennek is tovább.
Ám a bosszúszomjas helyiek elkapják Jonesy-t és Libby-t , majd kiviszik őket a sivatagba és a férfit forró szurokba hempergetik, tollat szórnak rá és ott hagyják meghalni.
A Cheyenne-ből hazafelé tartó Ben segít rajtuk. Megmenti Jonesy életét.
Ruthie/Lodz szintén aktív, Leila sejti is, hogy egykori kedvese a nőben manifesztálódott. Eközben még arra is van ideje, ereje, hogy a társulat tagjai között tovább szítsa a feszültséget.
A rész egy újabb sejtelmes rejtéllyel zárul. Mely egy olyan szállá válik a történetben, amire sajnos nem kapunk magyarázatot. Csupán sejtéseink lehetnek.

„Sophie az Omega-L”

Nesze semmi, fogd meg jól! Még három epizód, közeleg a vég.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről