Carnivále 1x8 – Lonnigan, Texas

Izgalmasabb és érdekesebb epizód elé nézünk, mint a megszokottak. Számos hallucináció és különös álmok láthatóak a ¾-ed óra alatt, amíg a történet tovább halad. De aki döntő eseményeket sejt a háttérben azt el kell keserítenem. Azért ott még nem tartunk.
Mégis, változások kezdődnek…

Álmok és ébrenlét.

Több szempontból is fontos ez az epizód. Bizonyos karakterek változásai ekkor kezdődnek el, újabb furcsaságokra derül némi fény és az előzőekben elindult események tovább bonyolódnak. Jelesül, a rész Ben háborús álmával veszi kezdetét, de ez az álom kicsit más, mint az eddig látott.
A helyszíne egy tábori kórház, ahol orvosokat és sérülteket látni, illetve az orosz katonát, kinek bal karja kivételével hiányoznak a végtagjai. Ben is hasonlókat él át, majd egy helyen találja magát Justinnal.
A misztikumból egyelőre ennyi, hiszen a társulat élete is zajlik ám rendesen.
Sophie és Jonesy se veled, se nélküled kapcsolata egy tapodtat sem halad, míg Felix (Stampy) elhidegül Rita-Sue-tól. Ellenben közelibb barátságba kerül sánta barátunkkal és felajánlja neki a feleségét. Jonesy eleinte nem igazán akarja, majd némi pia hatására úgy dönt, meglátogatja Rita-Sue-t.
Meg persze van szerepe ebben annak is, hogy Sophie megpróbálkozott a sztriptízzel…

A meglehetősen gyötrött Hawkinst pedig Samson elküldi, hogy találjon meg egy bizonyos Skorpió fiút és vegye meg a szüleitől a torzszülöttet. Megtudjuk, hogy Skorpió fiú helyett, Homár lányról van szó, de mindez nem számít, hiszen egy másik cirkuszi ügynök már félrevezette Bent és megszerezte a torz lányt.
Itt újabb különös hallucináció látható, mely az ügynök egyedi gyűrűje miatt van.
Keresztes lovagok jelennek meg.
Lehet kaparni a homlokot, hogy mindezt hová tegyük az egyébként is bonyolult, homályos történetben, nem igaz?
Megnyugtatok mindenkit… az égvilágon semmivel sem kerülünk közelebb a megértéshez.
Ám azt megtudhatjuk, hogy Samson valamilyen módon benne van a dolgokban.
A Főnökség is nagyobb fokozatba kapcsol az intrikák szempontjából, ugyanis hívatja Lodz-ot, aki a későbbiekben Samson-nal kerül szembe a Főnökség bizalmi kérdései miatt.
Majd elfelejtettem a legfontosabbat! A Főnökség megszólal…
Ezalatt Justin egy elmegyógyintézetben senyved, ahol tételesen megvallja a dokinak, hogy kinek is tartja magát. Már nem szolgálja az Urat, hanem ő a Megtestesült Akarata. Még az is lehet…
Az atya emberfeletti képességei megcsillannak, sejthetővé válnak ebben a részben és a további epizódokban.
Zárásként Justint látjuk, amint felfigyel Tommy Dolan rádiós műsorára, ami vele foglakozik.
Az évad eddig talán legizgalmasabb, legjobb részét láthattuk, bár a babyloni események sem voltak rosszak. Mégis ez egy több szempontból is nagyon lényeges epizód.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről