Carnivále 1x4 - Black Blizzard

Itt a különös vándorcirkusz történetének folytatása, melyben egy kicsit több dolgot megtudhatunk Babylonról, erről a félelmetes településről.
A titokzatos Főnökség is "megmutatkozik" és Justin élete is gyökeresen megváltozik.
Új epizód, kevés haladás, a rejtély tovább gyűrűzik.

A többit itt...

Az előző epizódban láthattuk, hogy próbálták kiaknázni - sikertelenül - Hawkins gyógyító képességét. Aminek az lett az eredménye, hogy megfogadta: Soha többé nem használja.
Nos, láttam én már karón varjút, és bizonyára nem lesz ez így sokáig.
A társulat elégedetlen, mert a Főnökség döntéseit komolyan befolyásolja Ben, ennek eredményeként kénytelenek elmenni Babylonba is. Amit ez a kissé babonás népség félelemmel telve fogad, rémtörténetekkel riogatják egymást.
Nem meglepő tehát, hogy az új jövevényt fenntartásokkal kezelik, nem igen közösködnek vele.
A részben főként a szex körül forognak az események, hiszen Sophie-nak és Samson-nak is akad egy kalandja. Ez nem meglepő, hiszen a továbbiakban is központi téma lesz a szereplők közötti intimebb, érzelmi kapcsolatok.
Ben elmegy Lodz-hoz, mivel egyedül és elveszettnek érzi magát, össze van zavarodva. Az öreg, vak médium elviszi magával egy sétára, melynek végállomása egy rozoga faház lesz. Hirtelen kitör egy hatalmas homokvihar és benn rekednek. Ez az egész rész legkülönösebb része, hiszen még a vak is látja, mennyire nem normális a tomboló homokvihar. Lodz is különös dolgokat mond.
Közli főhősünkkel, hogy nem tagadja meg önmagát, azt ami, az erejét, az adományát, az átkát, de felajánlja a segítségét.
Az elégedetlenkedő Jonesy pedig úgy dönt, felelősségre vonja a titokzatos Főnökséget. Nem jár sikerrel, mivel a lakókocsiban elhelyezett paraván mögött nem talál senkit. Van egyáltalán Főnökség?
Folytatják útjukat Babylon felé!
Justin testvérrel ebben a részben sem történik túl sok minden, de az annál inkább erőteljes változást okoz benne. Norman felfedi előtte az egyház negatív hozzáállását, majd a rész végén Iris közli vele, hogy az új templom leégett. És az épületben tűzhalált haltak az otthontalan árvák is.
Justin teljesen összeomlik.
A negyedik rész sem hozott túl sok újdonságot, a történet iszonyatosan lassan halad.
De annyit elárulhatok, hogy papunk innentől kezdve egészen más ember lesz!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről