The Prisoner 1x03 - Anvil

Talán ez volt a sorozat legérdekesebb része.

Kicsit most minden más volt. Nem foglalkoztunk a fő szállal, legalábbis nem közvetlenül. Mégis rengeteg új dolgot tudhattunk meg a faluról, az életről és arról, hogy mennek arrafelé a dolgok.

Részletekért kattints ide...

Külső szemlélőként azt vehetjük észre, hogy a falu tökéletes. Mindenkinek szép élete van, állása és senki sem vágyik többre.

A felszín alatt azonban ennél sokkal több bújik meg.

Gyakorlatilag mindenki figyel mindenkit. A beépített ügynökök feladata, hogy jelentéseket írjanak az általuk nyomon követett egyénről. Mindent figyelnek, ami gyanús. És higgyétek el, bármi lehet gyanús.

Leginkább az álmodókra vadásznak ezek az emberek. Olyan illetők, akik éjszakánként képeket látnak a fejükben a való világról. Szóval nem csak Hatos hisz a létezésében, hanem mások is. Bárki lehet álmodó, bárki lehet beépített. Csak kívülről ebből semmi sem látszik.

Egy 909 nevű alak bukkant rá főszereplőnkre a falu határán. Igaz, hogy kényszerzubbonyban szállították el legutóbb, mégis valahol máshol ébredt. Egy rövid kitérő után Kettes golfpályájára, Hatos is beépített ügynökké vált. Pusztán azért, hogy nemezise ellen dolgozhasson, minél többet tud, annál könnyebb harcolni.

Nem mondom, elég modern szerkezetekkel dolgoznak ezek az ügynökök. Egy férfi lett Hatos első küldetése. Nem egyedül dolgozott, 909 végig mellette volt. A megfigyelés nyomon követésből, lehallgatásból, kukkolásból és bizalomba férkőzésből áll.

Miután a férfi észrevette, hogy figyelik, egyszerűen elmetszette a torkát. Nem halt meg, de ez még gyanúsabbá tette.

Lényeg, hogy apró érdekességek derültek ki Kettes fiával kapcsolatban. Nem gondoltam volna, hogy ebben a jóravaló faluban tartanak egy buzibárt is. Pedig így van. Mondjuk úgy, hogy Kettes fia és 909 nem egészen vonzódnak az ellenkező nemhez, egymás társaságát viszont nagyon is kedvelik. Csak sajnos semmi sem tarthat örökké. 909 is gyanússá vált Kettes szemében, ezért a fia vette kezébe az irányítást. Megölte szeretőjét, aki nem védekezett. Valószínűleg így beszélték meg a teendőket lebukás esetén.

Hatos barátját, 313-at elvitték a fekete autóval. Úgy hírlik, hogy akit betuszkolnak abba a járműbe, soha többé nem kerül elő. Az alagutakba szállítják őket. Hatos is megjárja ezt a helyet, de sikerül visszatérnie.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről