The Prisoner 1x01 - Arrival

Egy 1967-es sorozat újragondolásának bevezető részét fedi a The Prisoner – Arrival című epizódja. 2009-es alkotásról van szó, amit az AMC csatornán csodálhatott a nagyérdemű.

Tekintsük mini sorozatnak, hiszen az egész történet mindössze 6 részt ölel fel. Talán nem is baj, nincsenek vakvágányok, felesleges jelenetek.

Azt még nem is mondtam, hogy kiváló színészek játsszák a főszerepeket. 6-os (Number Six) szerepében James Caviezel, míg 2-est (Number Two) Ian McKellen kelti életre.

Miért érdemes nézni a sorozatot? Mert hangulatos, hátborzongató, rendkívül ötletes, és mert a pilot remekül megadta az alaphangot a kibontakozáshoz.

Részletek a tovább mögött...

A bevezető képsorokban nyomon követhetjük főszereplőnk életének pillanatait. Igazából nem történik vele túl sok érdekes, magányosan tengeti mindennapjait. Aztán egy vágás és hipp-hopp már egy sivatagos környezetben találja magát.

Mi történhetett?

Egy idős embert lát, aki szánkázik le a hegyoldalról, halálra van rémülve és üldözői elől bujkál. A két ismeretlen találkozása máris újdonságot hoz. Mielőtt az öreg kilehelné lelkét, megosztja hősünkkel, hogy neki sikerült kijutnia és elküldi egy pincérnőhöz ezekkel az információkkal.

Number Six rendkívül zaklatott állapotban vág neki a nagyvilágnak. Fogalma sincs, hogy hol van, azt se tudja merre kell mennie. Szerencsére nem kell sokáig ezen töprengenie, mivel nagyon közel van a Falu.

Itt el is árulom, hogy a falubeliek nem mindennapi egyének. Teszik a dolgukat, dolgoznak, szórakoznak, társasági életet élnek, de meg vannak győződve arról, hogy a világon nincs semmi más, csak ez az apró, pár lelket számláló falu.

Mi a rosseb?

Number Six megismerkedik a helyiekkel, akik egytől egyig bolondnak tartják. Megtalálja a nőt a kávézóban, akiről a haldokló férfi beszélt, el is mondja neki, amit tud. Lényeg, hogy a csaj hisz neki, el is meséli, hogy egy szoborról szokott álmodni, ami hatalmas és egy fáklyát tart a kezében. Bizony bizony. A Szabadság szobor.

Főhősünk találkozik a falu elöljárójával, Number Two-val, aki egy nagy tiszteletnek örvendő öregember. Valószínűleg ő lesz itt a negatív főszereplő, aki jóval többet tud annál, mint amit elmond.

Néhány flashback emlékeztet bennünket arra, hogy itt valami nagyon nincs rendben.

A pincérnő másnap áldozatul esik egy „véletlen” robbanásnak. Állítólag előfordulnak az ilyenek, de utána minden visszazökken a régi kerékvágásba. Persze, biztos csak véletlen balesetről lehet szó.

Number Six megfogadja, hogy minden erejével azon lesz, hogy megtalálja a kiutat. A nő utolsó szavaival irányt mutat kallódó barátunknak. „Kövesd a tornyokat!”

A sivatag közepén, jó messze a falutól vannak is magas és áttetsző tornyok, de azokhoz közel férkőzni szinte lehetetlen.

Összességében egy rendkívül hangulatos sorozatnak ígérkezik, mindenképpen végig fogom nézni. Aki kedveli a Szigethez hasonló filmeket, azok bátran adjanak egy esélyt a The Prisoner-nek is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről