Red Band Society 1x01 - Pilot

Steven Spielberg nevével még manapság is sok mindent el lehet adni. Bár ez a sorozat nem szolgált rá az ilyen megkülönböztetésre, mégis közönségcsalogató lehet. Elég nehéz ezt a sorozatot objektíven értékelni, mert nekem alapvetően nem tetszett. Minden teljesen rendben volt, a készítők által akart dolgok rendben átadódtak, összeállt egy szép nagy egésszé, de valahogy mégsem érzem az én műfajomnak. Egy kórház mindennapjait követhetjük nyomon beteg gyerekek társaságában, kicsit másképp.

Az biztos, hogy a Red Band Society nagyon nehéz témát feszeget. Szomorú látni beteg, sőt némely esetben menthetetlen gyerekeket. A saját halandóságunkat juttatja eszünkbe, hiszen – ahogy a szereplők esetében is – bármikor megváltozhat az életünk egyik pillanatról a másikra.

Mégis ez a sorozat nem a szomorúságot és a sajnálatot akarja elénk tárni, hanem épp ellenkezőleg. Mentőövet nyújt ahhoz, hogy minden körülmények között erősek maradjunk. A szereplők sem sajnáltatják magukat, ezért mi se nézzünk rájuk így.

Az alapötlet találó, bár kicsit szűknek látom a játszóteret, ahol ez az egész mozgásba tud lendülni. Valószínűleg nem sokat leszünk a kórház falain kívül. Nem tudom mennyire lesz izgalmas és érdekes a későbbekben.

A főszereplők elsőre érdekesek, nem feltétlenül reálisak, de mindenképp szerethetőek lesznek. Színes egyéniségek, akik remekül kiegészítik egymást. Mindenkinek meg van a saját feladata.

Nekem mégsem ez a műfaj a szívem csücske. Aki szereti az orvosi témákat, a beteg emberek életét bemutató művet, azok bátran próbálják ki ezt a sorozatot. Nem vígjáték, de eddig kőkemény drámának se mondható. Valahol a kettő határán táncolgat. Valószínűleg a későbbiekben láthatunk majd nagyon kemény részeket és felhőtlen hülyüléseket is.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről