Dads 1x01 – Pilot

A másik idei választottam – a sok közül – ez a sorozat lett, melynek alap ötlete keltette fel a figyelmem és Giovanni Ribisi. A szüleikkel küszködő, felnőtt férfiak jó poénokkal szolgálhatnak, de lássuk az első epizód értékelését…


Az alapötlet szerint adott két középkorú, felnőtt férfi, aki még mindig az apja árnyékában él.
Az egyik családapa és férj, aki képtelen ellentmondani joviális és jó szándékú, ám balfék apjának, míg a másik a túl kemény szülő bánásmódja miatt szenved. Egyikük sem szereti az apját, de mind a ketten kénytelenek vele együtt élni.
A pilotban megismertették velünk a két főszereplőt és az apákat is, akik megkeserítik fiaik életét.
Ribisi és Seth Green egy videó játékokat gyártó cég fejesei, mely szerencsére nagy ütemben fejlődik.
A siker azonban nem kárpótolja őket, hiszen Ribisi-nek muszáj együtt élnie az apjával, aki egy rendes ember, de nem veszi észre, hogy mennyire a terhére van a fia családjának. Jóhiszeműen nem foglalkozik semmivel, a fia pedig képtelen ellentmondani kedvesen mosolygó, mindig jókedvű apjának, (Martin Mull) aki pedig komoly bajban van, hiszen elbohóckodta a család vagyonát kétes üzleti ügyeivel, ráadásul állandóan segíteni akar a fiának, aki ebből nem kér, de nem tud összeveszni az apjával. Így hallgat és tűr.

A másik srác azonban másként áll ugyanahhoz a kérdéshez. Ő nyíltan megveti az apját, – persze mindez egy sitcom berkein belül marad – nem kedveli és kerüli. Ám ez az apa (Peter Riegert) egy öntörvényű, kemény ember, aki nem igazán törődik mások érzéseivel, a saját érzéseit pedig képtelen kimutatni. Az élet úgy hozza, hogy ő is oda kényszerül a fiához, akinek ezzel megvalósul a legrosszabb rémálma, de végül csak rámondja az áment. Így a pilot végén mindkét fiú befogadja a nemszeretem apát és ez még akármit is eredményezhet a továbbiakban. Az is lehet, hogy a gyengécske pilotot, majd jobb részek követik, amik megmentik a szériát.
S ha ez így lesz, akkor nem lehetetlen egy második évad sem. A Brooklyn 9-9 és eközül ebben látok több fantáziát. Több a túlélési esélye a kőkemény Tv-és világban. A nézők talán megmenthetik a szériát, bár korai lenne még temetni a pilot után. Annyi azonban biztos, hogy ez sem varázsolt el, viszont hogy ne döntsek elhamarkodottan – és mert van ebben valami – még meg fogom nézni a második részt is, hátha annak fényében másként látom majd a dolgokat.

5
wouhn képe

Érdekes, hogy két igen

Érdekes, hogy két igen népszerű magyar sorozatos portál ellentétesen értékeli a sorozatot. Az egyik magasztalta, a másik szerint nézhetetlen primitív szar. Én nem láttam a pilotot csak gondoltam érdekes tény ez.

A-fraid képe

Tudod, ízlések és ficamok...

Tudod, ízlések és ficamok... :D

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről