True Blood 2x01 - Nothing but the blood

Elérkezett hát az idő, hogy írjak a True Blood második évadáról, ami az Élőhalottak Dallasban címet kapta és már javában megy az HBO csatornán. Nagyon vártam, hogy sikerüljön megkapintani a 12 részt, csak két hetembe került. Az évad első részét meglepő módon egy közepesre ítélem, mert kevés volt benne az izgalom. Vártam, hogy esetleg valami újítást eszközölnek.

Folytatás...

Az utolsó rész azzal végződött, hogy Sookie, Tara és Andy találtak egy hullát, úgy, hogy elméletileg nincs már gyilkos Bon Tempsben. Azt hittem Lafayette halt meg, ennyit arról hogy nem tud megvezetni egy sorozat. A holttest az állítólagos ördögűző’ nőé, aki kiűzte a ’gonoszt” Tara és édesanyja testéből. Ezért ki is hallgatják őket. A Merlotteban elhangzik egy érdekes felvetés, hogy esetleg a gyilkos René lehet, de úgy hogy a vámpírok kihantolták és átváltoztatták. Határozottan tetszik az ötlet. Remélem ehhez hasonló lesz a megoldás.

Lafayette egyébként nagy bajban van, többedmagával egy földalatti pincében egy nagy vaskerékhez kötözve ébredt, az epizód végén derül csak ki, hogy Eric keze van a dologban, a vámpírseriffé. Azért tart fogva embereket, mert azok vétettek egy vámpír ellen. Éppen hajfestés közben, fóliázott tincsekkel baktat le a lépcsőn, amikor is a legutolsókét érkező férfi úgy felmérgeli, hogy darabokra szaggatja a többiek előtt.   

Sookie bátyja, Jason, úgy tűnik megtér, vagy legalábbis készül rá. A Nap Fénye nevű hitgyülekezetnek akar a tagja lenni. Jason híres volt arról, hogy ő a helyi rosszfiú.  Nagybácsijuk halálhíre is kiderült, a férfi Sookie-ra hagyta minden vagyonát.

Végre kiderül egy picit több is a titokzatos Marianne-ről is. Sam fiatalon betört a házába, ruha és étel híján ezt elnézte neki a nő, de cserébe ott kellett töltenie az éjszakát vele… Majd összeszedte amit talált, ékszereket és pénzt majd otthagyta. Sam most, hogy újra látta arra gondolt visszaadja a nőnek ami a tulajdona. Még mindig nem világos ki lehet ez a Maryanne. Idegesítő karakter.

Langyos volt, kérem a második részt! 

 

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről