Friday Night Lights – A teljes 2. évad.

A péntek esti fények ismét kigyúltak és itt van a következő évad értékelése, mely nem marad el az első színvonalától. Még mélyebbre vezet bennünket a kisváros, Dillon életébe. Az második szezon hét résszel lett megrövidítve, de azt kell mondjam 15 epizódban is gördülékeny és fordulatos maradt a történet. Berg munkája még mindig nem hagy maga után kívánnivalót.

„Texas forever!”

Ahol az első évad abba hagyta, ott kapja fel a fonalat a második szezon. Nyár van, a fiatalok élvezik a szünidőt, buliznak, strandra járnak, szórakoznak. Ám a forró évszak véget ér és új tanév, illetve futball idény veszi kezdetét. A Dilloni Párducokon, ha lehet, még nagyobb a nyomás, hiszen állami bajnokként hatalmasak az elvárások velük szemben és a sikeredző, Erik Taylor sincs már a csapattal.
Az egyetemre ment, irányító edzőnek. A családjával való különélés mindenkit egyformán, de másképpen visel meg. Arról nem is beszélve, hogy a gólya is tiszteletét tette az otthonukban.
Hamarosan egy kislánnyal többen lesznek. A kislány, Gracie Belle, már az évadnyitóban megszületik.
Lányuk Julie pedig más fiú után kacsingat, miközben Matt egyre kétségbeesettebb a kapcsolatukat illetően. Egy „svéd” néven ismert sráccal flörtöl.
Landry egyre több időt tölt Tyra-val, emellett úgy dönt, beszáll a focicsapatba is.
Az ő kapcsolatuk, mondhatni, áll az egész évad középpontjában. Pontosabban a velük történtek. Ugyanis Tyra zaklatója visszatér és Landry, miközben a lányt próbálja megvédeni, megöli a férfit.
Ez a fő dráma a 15 rész alatt.
Emiatt a borzalmas esemény miatt ők ketten egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
A nyitány a bajnoki gyűrűk átadásával ér véget.
Elég brutálisra sikerült a kezdés…
És ez még csak a kezdet! Hiszen, ahogy megszokhattuk a készítők nem kímélik a szereplőket, egyre másra hozzák őket kilátástalanabbnál kilátástalanabb helyzetekbe.

Ismét nincs könnyű dolgom, hiszen rengeteg minden történt a második évad során, én pedig nem írhatok le mindent.
De valahol el kell kezdenem!
Erik Taylor immár az egyetem alkalmazásában áll, külön kénytelen élni a családjától és ez senkinek sem tesz jót.
Julie is megzavarodik, aztán még további gondokat okoz Gracie-re való féltékenysége, az anyja figyelmének a hiánya. Tammy is depresszív állapotba kerül a gyermek születése után, nehezen szokik hozzá újra a gyerekneveléshez, de a munkájától sem tud teljesen elszakadni és még a húga is hozzájuk költözik egy időre, hogy segítsen neki a csecsemő miatt.
Pont kapóra jön, hogy a Dillon új edzőjével nincsenek megelégedve a klubvezetők. Elintézik, hogy Erik visszatérhessen. Ez nem kis feszültséghez vezet. A csapaton belül is ellentétek alakultak ki (Smash-Saracen) és az idény sem úgy alakul, ahogy eltervezték.
Julie-nak sem könnyű a helyzete, más férfiak után néz, miután Matt-el szakít, de a dolgai nem alakulnak az elvártak szerint. Ezzel párhuzamosan Saracen is más lányok után néz, akadnak is az életében.
Végül a nagymamája mellé kirendelt ápolónővel jön össze, Carlotta-val, de az ő kapcsolatuk sem alakul valami rózsásan. Részben emiatt a mindig szilárd és kemény Matt rendesen kiborul az évad végén.

Lyla Garrity pedig végérvényesen a vallásba menekül, és próbál nem tudomást venni Tim Riggins nem múló érdeklődéséről. Tim természetesen semmit sem változott, továbbra is Lylát akarja, a nőügyei a szokáshoz híven kaotikusak, emiatt ott is hagyja a bátyját és egy időre egy groteszk pacákhoz költözik, aki görényeket és fegyvert tart, emellé még kábítószert is gyárt és terjeszt. Ennek ellenére összehaverkodnak, de végül onnan is elmegy. Ezt követően Tayloréknál húzza meg magát, ahonnan egy csúnya félreértés miatt távoznia kell. Haza tér hát, ám otthon egy kilakoltatási figyelmeztetés várja.

Pénzük nincs, tehát meglopják az egykori lakótársát, a kábítószer terítőt. Ebbe beletenyerelnek rendesen…
Ha ez nem volna elég egy időre még a csapatból is kiteszik, mivel elkísérte Street-et Mexikóba.
Oda azért mentek, mert Jason hallott egy őssejt beültetéssel foglalkozó sebészről és ettől reméli visszakapni a lábait. Egyébként a tolószékbe kényszerült egykori sztár karaktere egy kicsit háttérbe szorul a második évadban. Már nincs annyira a központban, mint eddig, de ettől függetlenül nyomon kísérhetjük próbálkozásait az álláskeresés, a tanulás és a párkeresés terén is. Ennek eredményeként az évad végére összejön egy pincérlánnyal, akivel sikeresen összehoznak egy újszülöttet.

Harmadik személyben beszélő csodagyerekünk sem került ki a rivaldafényből. Smash-nek ez az utolsó éve, ezért az ő élete javarészt a játékos ügynökökkel való megbeszélések és a foci körül forog.
Ebből is bőven akad gondja, de a fő problémáját az okozza, hogy „új barátnője miatt” verekedésbe keveredik, ami miatt felfüggesztik egy időre. Veszélybe sodorva ezzel a Párducok szezonját és a saját jövőjét.
Nem ő az egyetlen azonban, akinek pengeélen táncol a sorsa. Landry és Tyra kapcsolata is furán alakul, az eltitkolt gyilkosság is egyre több problémát okoz. A fiú nagyon szenved a titok súlya alatt, nehezen viseli az eseményeket. Ám ennek köszönhetően megismerhetünk egy új szereplőt, az apját, aki rendőr és mindent megtesz a fiáért. Nem Landry apja azonban az egyetlen új szereplő.
Tammy húga, Matt barátnője, Carlotta, de ott van még a hangsúlyos szerepet kapó Santiago is, aki egy javítóból szabadult zűrös srác, akinek segítségre van szüksége.
Ezt a segítséget Buddy Garrity és a foci csapat adja meg neki.
A második évad nem marad el az elsőtől. Nem válik a kárára az sem, hogy kb. a harmadával kevesebb idő alatt játszódnak az események. A drámai események sorra követik egymást, új szereplőket hoztak be, amik színt visznek a produkcióba.
A készítők tartják a színvonalat, a Friday Night Lights rendületlenül szórakoztató.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről