The Walking Dead 2x13 - Beside the Dying Fire (évadzáró)

Szögezzük le már az elején, hogy az évadzáró elég jól sikerült. A talányos kérdés inkább az, hogy a vártnál gyengébb évad miatt éreztük ezt vagy tényleg nagyon odavágott a finálé? Végre kaptunk izgalmat, akciót, lendületet és valami reménysugarat, hogy a harmadik szezon sokkal jobb lesz. Plusz a képregények egy nagyon jellegzetes figurája is feltűnt a színen. Ha másért nem ezért a részért megérte végigfarmozni az évadot.

Aki követi a képregényeket annak Shane halála borítékolható volt. Sőt talán később is jött, mint számítani lehetett rá. A járkálók hordája megindult egyenesen a farm felé. Megállíthatatlanul masíroztak előre, hőseink hamar rájöttek, hogy esélyük sincs ellenük.

Végig dübörgött az adrenalin, alig volt üresjárat a finálé alatt. Amikor lassabbra vették a figurát az írók akkor is áradt az a bezárt és kiszámíthatatlan atmoszféra. Szinte érezni lehetett, hogy hőseink háromszor is a hátuk mögé néznek mielőtt akár egyet is lépnének előre. Ilyenné vált a világ.

A farm megvédése volt az elsődleges feladat, de amikor Hershel és kompániája érezte, hogy mindez lehetetlen vállalkozás elkezdtek kereket oldani. Kis csapatokba verődve próbálták menteni az irhájukat. A töltelék szereplők, akiknek 3 mondatuk nem volt az évadban el is buktak. T-Dog persze kivétel, ő most több értelmes szót ejtett ki a száján, mint a szezonban bármikor.

Andrea lett az egyetlen, aki hosszabb időre elvált a csoporttól. Az ő helyzete volt a legkilátástalanabb, de feltűnt a színen Michonne, aki segített az eltévelyedett szőkeségnek. Nagyon jól megkoreografálták a készítők eme nem mindennapi nő felbukkanását. A következő szezontól vele is számolnunk kell.

Az utolsó képkockákban megtudtuk mi vár ránk ősztől. Hőseink elérkeztek a képregény egyik legendás helyszínéhez, a börtönhöz. Ráadásul a hírek szerint a Kormányzó is megkapja a maga műsoridejét. Ő se mindennapi figura. Merle is visszatér majd. Most úgy érzem minden adott, hogy kiváló évad elé nézzünk. A fertőzésről is kiderült, hogy mindenki magában hordozza. Nem kell karcolás vagy harapás. Elég ha meghalsz és perceken belül járkálóként térsz vissza.

Összességében egy visszafogott és néha kifejezetten unalmas évad végére tettünk pontot. A zárás szerencsére nagyon odatette magát, baromi gyorsan eltelt az a röpke 40 perc.

Minden sorozatnéző nevében köszönjük Alias & maraxush kollégáknak a gyors és remek feliratokat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről